image001 62

Een trip naar Noorwegen: een aantal praktische tips

Economiemei 23, 7:00
Noorwegen biedt uiteenlopende reiservaringen. Van het navigeren door bergachtige haarspeldbochten tot het verkennen van uitgestrekte gletsjers en fjorden. Voor een rondreis Noorwegen is een goede voorbereiding nodig. Er is namelijk zo veel te zien en te ontdekken dat het handig is van tevoren te weten waar je aan toe bent. Je hebt te maken met grillige weersomstandigheden, heftige natuurgebieden en verschillende vervoersopties. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je met een gerust hart aan je avontuur in Noorwegen kan beginnen. 

Leg de ferry van te voren vast

Als je van plan bent om per boot van Nederland, Duitsland of Denemarken naar Noorwegen te reizen, is het sterk aan te raden om je overtocht vooraf te boeken. Ter plaatse boeken kan betekenen dat je gewenste overtocht volgeboekt is. Of je betaalt een stuk meer dan vooraf te zien was online. Dit is vooral relevant tijdens het hoogseizoen. Vooraf boeken biedt ook de mogelijkheid om te profiteren van eventuele aanbiedingen. Vergeet niet om bij langere overtochten ook de maaltijden vooraf te reserveren, omdat er anders mogelijk geen beschikbaarheid meer is of lange wachtrijen kunnen ontstaan in de restaurants aan boord.

Bereid je voor op alle soorten weersomstandigheden

Veel reizigers kiezen voor een bezoek aan Noorwegen in de zomer vanwege het gunstige weer, maar een zomer in Noorwegen blijft wisselvallig. Zelfs in de zomer loop je kans op neerslag en kou. Velen ervaren verrassende weersomstandigheden, variërend van sneeuw tot dagen vol zon, maar ook regenachtige dagen. Ben dus voorbereid op alle soorten weersvoorspellingen. Neem een goede regenjas, thermokleding en stevige wandelschoenen mee. In de zomer kan het in sommige delen van Noorwegen zelfs 's nachts niet helemaal donker worden, dus een slaapmasker kan van pas komen voor een goede nachtrust.

Leg je accommodaties van te voren vast

Als je het wildkamperen liever overslaat en afhankelijk bent van accommodaties, is het aan te raden om deze vooraf te reserveren in Noorwegen. Accommodaties hebben over het algemeen beperkte beschikbaarheid, vooral in het hoogseizoen van juni tot en met augustus. Populaire bestemmingen zoals de Noorse fjorden zijn snel volgeboekt. Door vooraf te boeken, voorkom je dat je zonder slaapplaats komt te zitten en profiteer je vaak van voordelige prijzen. Last-minute boekingen kunnen namelijk hogere prijzen hebben, omdat accommodaties weten dat reizigers bereid zijn meer te betalen in noodsituaties. Planning en vroegtijdige reservering kunnen dus veel stress en kosten besparen tijdens je verblijf in Noorwegen. Het is geen standaard vakantiebestemming waar je alles op het nippertje en last minute kan regelen. Zorg dus voor een goede planning om geen teleurstellingen te ondervinden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten