michaelvdgalien an image of a guy dressed in f1 red bull gear bdc5645c e737 45dd bfde dff5cf5c9a3b 1

"Ga lekker waterpolo kijken!" F1-legendes verdedigen Max Verstappen en pakken Lando Norris aan: "Hij is zielig"

Formule 1jul 02, 14:32
In de Britse pers - en dus ook in de officiële F1-pers, want de programma's die door Formula 1 zelf op de app en website uitgezonden worden zijn helemaal in handen van Britten - moet Max Verstappen het nu al drie dagen ontgelden. Hij zou een terrorist zijn. Zijn straf van 10 seconden was te weinig! Hij moet voor altijd uit de sport verbannen worden! Want hij botste lichtjes met het nieuwe Britse wonderkind Lando Norris.
Hoewel het bijzonder irriterend is om deze anti-Max bias te zien in de Britse pers zijn er enkele bekende F1-figuren die in de loop van maandag én vandaag terug hebben geslagen. Deze mannen vinden dat Norris en zijn vrienden in de Britse pers moeten ophouden met janken. Max Verstappen deed niets of weinig verkeerd, vinden zij. Degene die het verprutste was juist Norris, die veel te veel risico nam en overduidelijk niet weet hoe je iemand moet inhalen die daadwerkelijk verdedigt.

"Ga waterpolo kijken"

Peter Windsor is één van de meest gerespecteerde F1-journalisten ter wereld. Hij is ook Brit, maar onafhankelijk. Zijn visie op wat er zondag gebeurde is heel helder - en gaat linea recta in tegen alles wat de mainstream media daar verkondigen. Daar roepen ze namelijk dat Max nog altijd dezelfde Max is van drie, vier, en zelfs vijf jaar geleden. "Onderontwikkeld, puberaal."
"Hij reed gewoon als een echte racer," aldus Windsor. "Je moet juist het tegengestelde zeggen. Ondanks het feit dat hij zoveel succes heeft gehad is nog steeds de rauwe racer net uit het karten die we allemaal willen zien. Ik zie het probleem echt niet. Hij deed gewoon wat een echte racer doet."
Volgens de letterlijke interpretatie van een totaal stupide regel kreeg hij een straf. Die moet hij dan maar accepteren denk ik. Maar hij was niet overdreven agressief. Wat willen ze dan? Coureurs die zeggen: 'Na jou, gewaardeerde collega? Oh, jij hebt DRS, dan ga ik wel even aan de kant zodat je er langs kunt? Ik schakel terug, neem je tijd? Oh jee, hij gaat me inhalen, ik moet ervoor zorgen dat ik mijn stuurwiel absoluut 100 procent recht houd omdat ik anders een straf kan krijgen!"
"Dat is zielig," ging Windsor verder. "Dit is racen. Dit is Formule 1. Zonder coureurs als Max Verstappen zouden we het nu niet eens over de sport hebben."
Zijn boodschap aan mensen die Verstappen bekritiseren? "Ga lekker waterpolo kijken."

"Max is een beer"

Ook Eddie Jordan, de bekende voormalige teameigenaar in de Formule 1, is helemaal klaar met de kritiek op Verstappen. "Max Verstappen is een strijder. Hij is een beer. Voor je in de ring stapt met een beer moet je zeker weten dat je er klaar voor bent," aldus Jordan in zijn Formula for Success podcast (die hij samen presenteert met ex-coureur David Coulthard).
"Als je dan van de ene kant [van de weg] naar de andere gaat, en dan dit spel speelt, tja," ging hij verder. "Het incident zelf had zó gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Als jij verdedigt en als jij vooraan rijdt is het niet anders dan op de gewone autoweg. De persoon die vooraan rijdt heeft voorrang."
Kijk, ging Jordan verder, de man die vooraan rijdt "heeft zichzelf aan de leiding gebracht, door middel van pure snelheid, gewiekstheid, of door een geweldige kwalificatie. Hij leidt de Grand Prix. De man achter hem moet een manier vinden om daar omheen te rijden." Maar dat is zijn verantwoordelijkheid. De man op P1 mag min of meer doen wat hij nodig acht - en mag al helemaal zeker de rijlijn kiezen die hij wil.

"Lando is zielig"

Ook Red Bull-topadviseur Helmut Marko is klaar met het gezeur van de Britse pers én van Lando Norris persoonlijk. Na de race heeft hij de beelden nog eens teruggekeken én ook geluisterd naar de radioberichtjes van de betrokken coureurs. Zijn oordeel is hard. En niet fijn voor Norris.
"Het was gewoon zielig hoe Norris zich over de boardradio gedroeg," aldus Marko tegen OE24. "Maar goed, deze dingen gebeuren nu eenmaal en ik zou het afschrijven als een race-incident, hoewel het waarschijnlijker is dat Norris gewoon over zijn limieten heen ging."
Vervolgens werd hem gevraagd of het eigenlijk kwam doordat Norris onervaren is. "Zeker weten," was Marko's antwoord daarop.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Ook was Marko niet blij met de teksten die Norris uitsloeg na de race. "Zijn opmerking dat Max zijn verontschuldigingen moet aanbieden helpt ook niet. Maar goed, ze zullen elkaar ontmoeten om rustig een gesprek te hebben."
Hij bevestigde daarbij dat Max en Lando niet samen terug naar huis vlogen in Max' vliegtuig. Normaal neemt Max Lando mee, maar de Britse zielepiet had daar nu geen zin in. Hij vond namelijk werkelijk dat hij heel, heel, heel gemeen behandeld was door zijn voormalige mattie. En dus huilde hij tranen met tuiten en nam hij liever een bus terug. Ofzo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten