image002 2

Waar let je op bij de aanschaf van een fatbike?

Economiejul 02, 14:30
De fatbike wordt steeds populairder. Heb jij er nog geen één en wil je er ook graag één aanschaffen? Dan is het wel handig dat je weet waar je op moet letten. Zo is bijvoorbeeld de V20 fatbike mateloos populair, maar zo zal je er ook een hele hoop online kunnen vinden die misschien qua kwaliteit een stuk minder zijn en zelfs gevaarlijk. Mede om die reden is het belangrijk om te weten waar je allemaal rekening mee moet houden. Dus ga je een fatbike kopen voor jezelf of je kind, dan helpen wij je graag. Lees daarom onderstaand artikel rustig door, zodat je precies weet wat belangrijk is en waar je op moet letten. We zien namelijk nog te vaak dat mensen zich laten leiden door de prijs, iets wat goed is, maar zeker niet het belangrijkste.

Kies de juiste banden

Het eerste waar je goed op moet letten bij een fatbike, dat zijn de banden. De banden van een fatbike zijn namelijk veel breder dan van een normale fiets, waardoor je veel meer stabiliteit op de weg hebt. Het is ook niet voor niets dat deze fietsen niet alleen geschikt zijn voor het ‘normale’ woon werkverkeer, maar ook voor in het bos en andere soortgelijke terreinen waar net even wat meer van een fiets wordt gevraagd. Door deze brede banden heb je namelijk veel meer grip. Omdat je uiteraard ook keuze hebt uit verschillende soorten banden, is het aan te raden om te gaan voor all season banden, een beetje hetzelfde idee als bij een auto.

Het frame van de fatbike

Het frame van de fatbike speelt ook een grote rol in hoe de fiets uiteindelijk aanvoelt voor je. Het is daarom goed om na te denken over het formaat van het frame en dat deze niet te hoog of te laag is, maar ook het type materiaal. Belangrijk is wel dat wanneer je kiest voor bijvoorbeeld aluminium, dit wel wat duurder is qua prijs. Het antwoord op de vraag: Wat kost een fatbike? Is dus ook volledig afhankelijk van de keuzes die je maakt als het gaat om bijvoorbeeld de accu, het type frame, maar ook allerlei andere opties die tot de mogelijkheden behoren. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijs van tussen de 600 en 1.500 euro voor een nieuwe fatbike.

Verhouding tussen prijs en kwaliteit

Fatbikes variëren sterk in prijs, afhankelijk van het merk, de specificaties en natuurlijk ook de manier waarop de fatbike is gemaakt. Het is daarom dus belangrijk om bovenstaande mee te nemen in het maken van een keuze, maar ook vooral zelf goed na te denken wat je belangrijk vindt en wat je ongeveer uit zou willen en ook kunnen geven voor een nieuwe fatbike. Daarom is het goed om gewoon eens naar een fietsenzaak te gaan en daar verschillende modellen te proberen. Zo krijg je namelijk een beetje een idee van de mogelijkheden. De fatbike wordt dan helemaal op jouw lichaamshouding afgestemd, zodat je niet alleen op basis van specificaties een keuze hoeft te maken, maar het dus ook direct kunt ervaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten