michaelvdgalien a man who closely resembles american presiden ca0ab982 daea 4557 bcd4 cc0b9296b4d9 0

Wow peiling! Maar 30% (!) van de Nederlanders geeft voorkeur aan Biden boven Trump

Buitenlandjul 02, 16:00
Al jaren - sinds 2004 - houden sommige Nederlandse peilers een onderzoek onder ons electoraat met de vraag: welke Amerikaanse presidentskandidaat steunt u? Normaal gesproken is dat altijd een ruime overwinning voor de Democraat. Behalve dit jaar. Voor het eerst kan de Democraat - Joe Biden - slechts rekenen op 30% steun. De reden? Nederlanders denken dat de man seniel is.
Direct na het voor Biden desastreus verlopen debat van 27 juni heeft Peil.nl mensen de vraag gesteld aan wie ze de voorkeur geven: aan Joe Biden, aan Donald Trump, of aan geen van beide. In september 2023 antwoordde 61% van de Nederlanders toen 'Biden' op die vraag. Dat is niet langer het geval.
Nu moet Biden genoegen nemen met 30% steun onder Nederlanders. Let wel, zo laag is de steun voor de Democratische kandidaat nooit geweest in ons land (sinds ze hiermee zijn begonnen). Oké, ja, in 2020 was Biden al minder populair dan zijn Democratische voorgangers. Maar toen kon hij toch nog rekenen op 63% steun in ons land (versus 27% voor Trump en 10% undecided).
Maar nu is daar dus nog maar 30% van over. Waarom? Nou, Nederlanders hebben beelden gezien van het debat tussen Biden en Trump en realiseren zich dat Old Joe knetterdement is. Senieler dan hij worden ze niet gemaakt. De man poept in zijn broek, weet niet meer wie zijn vrouw is, loopt een beetje vreemd rond, stamelt maar wat... kortom, hij is de oude opa die in het verpleeghuis zit maar om onverklaarbare redenen presidentje mag spelen.
Opvallend genoeg betekent dit niet dat steun voor Trump is toegenomen in ons land. Die steun komt nog steeds maar terecht op 23%. Het grote verschil zit 'm erin dat maar liefst 47% van de Nederlanders nu geen voorkeur heeft. "Geen van tweeën" is het populairste antwoord.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Voor de Amerikaanse verkiezingen is dit an sich niet heel belangrijk... behalve dan in zoverre dat het aantoont dat mensen die normaal heel hard pro-Democraten zijn overduidelijk klaar zijn met Joe Biden. Ze hebben gewoon totaal geen vertrouwen in hem. Niet omdat ze hem persoonlijk vreselijk vinden, maar omdat ze begrijpen dat de man gewoon hartstikke seniel is. Dement tot en met.
Als Nederlandse kiezers dat inzien, geldt dat dan niet ook voor Amerikaanse kiezers? Als dat inderdaad het geval is gaat Joe Biden het in november héél zwaar krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten