shutterstock 1405653386

Joe Biden gaat door het stof na kansloos debat met Donald Trump: "Was geen goede avond!"

Politiekjun 30, 19:00
Joe Biden heeft zich uitgesproken over de enorme afgang in het eerste presidentsdebat met Donald Trump. Tijdens een bijeenkomst voor rijke donateurs in The Hamptons erkende de 81-jarige Biden dat hij een zwakke indruk maakte. "Ik begrijp de zorgen over het debat," zei hij. "Ik snap het. Ik had geen goede avond."
Tijdens het live uitgezonden debat maakte Biden een verwarde indruk, wat inmiddels ook leidt tot bezorgdheid onder zijn aanhangers. Er wordt hardop gespeculeerd of hij überhaupt wel moet doorgaan voor een tweede termijn. Critici vrezen dat zijn zwakke optreden niet alleen kiezers zou kunnen afschrikken, maar ook donateurs zou kunnen ontmoedigen.
De kritiek op Biden's optreden kwam niet alleen van Republikeinen, maar ook van binnen zijn eigen partij, wat het hele debacle des te pijnlijker maakt. Verschillende Democratische leiders, waaronder Hakeem Jeffries en Jack Reed, vermeden directe steunbetuigingen voor Biden's kandidatuur. Sommigen, zoals voormalig president Barack Obama, riepen op tot kalmte en benadrukten dat iedereen wel eens een slechte debatavond heeft. "Maar deze verkiezing is nog steeds een keuze tussen iemand die zijn hele leven heeft gevochten voor gewone mensen en iemand die alleen om zichzelf geeft," aldus Obama.
De totale afgang van Biden roept bredere vragen op over zijn leeftijd en gezondheid. Biden erkende zelf dat hij niet meer zo vlot spreekt of beweegt als vroeger, maar verzekerde zijn aanhangers dat hij nog steeds voldoende capaciteiten heeft om het presidentschap goed te kunnen uitvoeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Ondanks de zorgen binnen de Democratische Partij lijkt er geen serieuze beweging te zijn om Biden te vervangen als kandidaat. Zijn campagneteam benadrukte dat er geen gesprekken plaatsvinden over een mogelijke terugtrekking. "We hebben liever één slechte nacht dan een kandidaat met een slechte visie voor het land," zei campagnemedewerker Michael Tyler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten