Kijk! Code rood bij de Democraten: Bidens afgang bij debat zaait paniek

Buitenlandjun 28, 11:00
Het is code rood bij de Democratische partij na de rampzalige prestatie van Joe Biden tijdens het eerste presidentiële debat tegen Donald Trump. Biden had slechts één taak: de twijfels over zijn leeftijd en bekwaamheid wegnemen. In plaats daarvan liet de 81-jarige president een onvergetelijk slechte indruk achter. Het resultaat? Pure paniek onder de Democratische partijbonzen schrijft De Telegraaf.
Vanaf het begin van het debat was het duidelijk: Biden kon het tempo niet bijhouden. Met een schorre stem en vaak haperend in zijn woorden, leek hij gedesoriënteerd en zwak. Deze prestatie heeft zijn tegenstanders meer dan genoeg munitie gegeven om Biden neer te zetten als een verwarde oude man die niet langer geschikt is voor het presidentschap. Zelfs zijn eigen partijgenoten twijfelen nu openlijk aan zijn capaciteiten.
David Axelrod, voormalig adviseur van Barack Obama, verklaarde op CNN: “Ik denk dat dit een schok was, hoe hij het aan het begin van het debat deed. Zijn stem klonk zwak en hij leek gedesoriënteerd. Hij werd wel beter in de loop van het debat, maar toen was de paniek al toegeslagen.”
Kate Bedingfield, voormalig communicatiechef van de Democraten, noemde het een “atypisch slecht optreden” van de president.
Zelfs vicepresident Kamala Harris moest toegeven dat Biden “langzaam op gang kwam” in het debat. Hoewel ze probeerde de schade te beperken door te benadrukken dat Biden zich onderscheidde van Trump op belangrijke kwesties, is de realiteit dat andere partijprominenten nu openlijk speculeren over een vervanger voor de president. Namen als Gavin Newsom, gouverneur van Californië, en Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, worden al genoemd.
CNN ving de reacties op van Democratische politici en functionarissen die het debat volgden, en die waren zonder uitzondering vernietigend. Een voormalige medewerker van het Witte Huis onder Biden noemde het optreden “afgrijselijk” en stelde dat Biden “onsamenhangend” was. Een andere Democraat beschreef de situatie als een “ramp” en merkte op dat “Trump nog redelijk overkomt, zelfs als hij liegt, terwijl Biden onbegrijpelijk is.”
De slechte prestatie van Biden heeft de twijfel alleen maar versterkt en de roep om een nieuwe leider binnen de Democratische partij luider gemaakt. Zoals Rem Korteweg van het Clingendael Instituut het verwoordde op X: “De slechte prestatie van Biden gisteravond zou alle resterende twijfel moeten wegnemen dat Europa zich moet voorbereiden op een presidentschap van Trump. Anders doen zou nalatig zijn.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is duidelijk: de tijden veranderen. De Democraten staan voor een grote uitdaging en Europa moet zich voorbereiden op de mogelijke terugkeer van Donald Trump. Terwijl Biden worstelt om zijn positie te behouden, lijkt Trump sterker dan ooit. Het wordt tijd dat de Democraten hun strategie heroverwegen voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten