shutterstock 2139268667

Rechtse partijen slaan handen ineen met oprichting van nieuwe alliantie: 'Patriots for Europe'

Politiekjun 30, 17:00
Een nieuwe, veelbelovende mijlpaal is bereikt met de vorming van een alliantie van rechtse partijen in Europa. De Hongaarse Fidesz-partij van premier Viktor Orbán, de Tsjechische ANO-partij, en de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) hebben hun krachten gebundeld onder de naam "Patriots for Europe". FPÖ-leider Herbert Kickl kondigde zondag tijdens een bijeenkomst in Wenen met trots de oprichting van deze alliantie aan, in aanwezigheid van Orbán en ANO-leider Andrej Babis.
De nieuwe coalitie heeft als ambitie om de sterkste rechtse groepering binnen de Europese politiek te worden. Orbán benadrukte via Twitter dat hun doel is om een significante impact te hebben op het Europese politieke toneel. Hoewel de alliantie momenteel nog geen gezamenlijke fractie in het Europees Parlement vormt, zet zij een belangrijke eerste stap in die richting. Om een officiële fractie te vormen, zijn partijen nodig uit minstens een kwart van de 27 EU-lidstaten.
Op dit moment zijn er al twee prominente rechtse fracties in het Europees Parlement: de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) en Identiteit en Democratie (ID). Fidesz, onder leiding van Orbán, heeft sinds het verlaten van de christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) in 2021 actief gezocht naar nieuwe allianties. De samenwerking met ANO en FPÖ versterkt hun positie en vergroot hun invloed binnen Europa.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De Tsjechische ANO-partij, geleid door Andrej Babis, en de Oostenrijkse FPÖ, onder leiding van Herbert Kickl, delen een sterke focus op nationale soevereiniteit en een kritische houding ten opzichte van immigratie. Deze gedeelde waarden vormen een solide basis voor een succesvolle samenwerking.
De oprichting van de Patriots for Europe markeert een veelbelovende ontwikkeling voor de toekomst van de Europese politiek. De alliantie heeft de potentie om een sterke, verenigde rechtse stem te bieden en de dynamiek binnen het Europees Parlement te veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten