shutterstock 2335935195

Pats! Knettergestoorde Just Stop Oil-activisten massaal van hun bed gelicht door Britse politie

Buitenlandjun 30, 15:00
In Engeland zijn ze inmiddels helemaal klaar met de klimaat-gekkies die continu het bloed onder ieders nagels vandaan halen met blokkades en idiote protestacties. Zo’n zevenentwintig activisten van Just Stop Oil zijn van hun bed gelicht en opgepakt op verdenking van het plannen van blokkades van luchthavens.
De arrestaties vonden plaats in diverse regio’s, waaronder Londen, Gloucestershire, Oxfordshire, Devon, Essex, Manchester, Surrey, Sussex, Norfolk en West Yorkshire. De Metropolitan Police voerde de arrestaties uit onder de Public Order Act, die samenzwering tot verstoring van de nationale infrastructuur strafbaar stelt.
Onder de gearresteerden bevinden zich prominente leden van Just Stop Oil, die door de politie worden gezien als de belangrijkste organisatoren binnen de groep. Op dinsdag werden vier personen opgepakt op Gatwick Airport en daarna op borgtocht vrijgelaten. Zes anderen werden gearresteerd in een gemeenschapscentrum in Oost-Londen, waar een publiek aangekondigd evenement plaatsvond ter promotie van luchthavenverstoring. Vervolgens arresteerden politieagenten, in samenwerking met meer dan acht andere politiekorpsen, nog eens zeventien personen in hun woningen verspreid over het land.
Hoofdcommissaris Ian Howells, die de operatie leidde, verklaarde: “We weten dat Just Stop Oil van plan is om deze zomer luchthavens in het hele land te verstoren, daarom hebben we nu snel en krachtig gehandeld. Onze houding is heel duidelijk: iedereen die de veiligheid en beveiliging van luchthavens in gevaar brengt, kan een sterke reactie verwachten van agenten of beveiligingspersoneel.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Alle personen die op borgtocht zijn vrijgelaten, moeten zich houden aan strikte voorwaarden, waaronder een verbod om binnen een kilometer van een Britse luchthaven te komen, tenzij ze passeren met een voertuig of openbaar vervoer. Overtreding van deze voorwaarden kan leiden tot onmiddellijke arrestatie.

Police raid homes of climate change extremists and arrest 27 people. Activists from the Just Stop Oil group were arrested across the UK over their plans to disrupt summer airport travel. “You’re under arrest on suspicion of partaking in a conspiracy to interfere with key…

14.5K
Reply
De afgelopen jaren heeft Just Stop Oil herhaaldelijk de aandacht getrokken met hun extremistische acties. Zo werd er tomatensoep gegooid op een schilderij van Vincent van Gogh en lijmde een activist zijn hoofd vast aan Johannes Vermeers 'Meisje met de parel' in het Mauritshuis in Den Haag. Vorige week bespoten leden van de groep zelfs de wereldberoemde steencirkel Stonehenge met oranje verf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten