shutterstock 2060974784

Knettergek! XR-idioten blokkeren KLM Open vanwege "sportwashing"

Binnenlandjun 23, 12:00
De klimaatidioten van Extinction Rebellion (XR) hebben – nu het zonnetje weer schijnt – van zich laten horen met opnieuw een uiterst irritante actie die wederom op veel weerstand kan rekenen. Ditmaal zijn de droeftoeters over de zeik vanwege de fossiele sponsoring van sportevenementen. Het KLM Open, het belangrijkste golftoernooi van Nederland, dat plaatsvond in Badhoevedorp, werd verstoord waardoor het toernooi aanzienlijke vertraging opliep.
In de vroege ochtend blokkeerden de activisten de hoofdingang van Golfclub The International, waar het toernooi plaatsvond. Hierdoor konden golfers en toeschouwers het terrein niet op. De eerste groep golfers begon al om 07.00 uur aan hun slotronde, maar daarna werd het toernooi tijdelijk stilgelegd.
XR verklaarde dat ze met hun actie wilden protesteren tegen de fossiele sponsoring van sportevenementen. Volgens de actiegroep dragen sponsors zoals KLM, Tata, Schiphol en Audi bij aan "sportswashing". (Je verzint het niet!) XR beschuldigt deze bedrijven ervan wereldwijd schade aan te richten en vindt het onaanvaardbaar dat ze betrokken zijn bij sportevenementen als het KLM Open.
(Artikel gaat verder onder deze GRATIS aanbieding) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De organisatie van het toernooi gaf in eerste instantie aan dat de vertraging slechts te wijten was aan "omstandigheden," zonder expliciet naar de protestactie te verwijzen. Een woordvoerster van de gemeente Haarlemmermeer bevestigde echter dat er goed contact was met XR en dat de driehoek van burgemeester, politie en officier van justitie de situatie nauwlettend in de gaten hield. De politie was ter plaatse aanwezig maar zag vooralsnog geen reden om in te grijpen. "We treden op op het moment dat het nodig is," aldus een woordvoerster van de politie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten