shutterstock 467537003

Schokkend! Militairen gebruiken Palestijnse arrestant als menselijk schild: Israëlisch leger doet onderzoek

Buitenlandjun 23, 14:00
Zaterdag hebben Israëlische militairen op de Westelijke Jordaanoever een gewonde Palestijnse arrestant op de motorkap van hun jeep gebonden en op deze manier vervoerd. De beelden hiervan verspreidden zich snel op sociale media, wat leidde tot verontwaardiging en uiteindelijk een officiële reactie van het Israëlische leger. Volgens het leger hebben de betrokken militairen het militaire protocol geschonden door de gewonde man op deze manier te transporteren.
Het Israëlische leger verklaarde dat de Palestijn gewond raakte tijdens een vuurgevecht tussen Israëlische soldaten en Palestijnse militanten. Na het vuurgevecht werd hij gearresteerd, maar in plaats van hem direct medische hulp te bieden, bonden de soldaten hem vast aan de motorkap van een jeep. Volgens getuigen, waaronder familieleden van de gewonde man, vroegen zij herhaaldelijk om een ambulance, maar de militairen weigerden dit verzoek en vervoerden hem op de jeep terwijl ze meerdere ambulances passeerden.
Het Israëlische leger heeft gereageerd op de verspreide beelden en erkende dat het gedrag van de soldaten niet in lijn was met de militaire waarden en het protocol. Ze benadrukten dat het incident wordt onderzocht en dat de betrokken Palestijn uiteindelijk wel medische hulp heeft ontvangen. De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) verklaarde dat hun hulpverleners werden verhinderd om eerste hulp te bieden aan de gewonde man, en dat hij pas later naar het ziekenhuis werd gebracht nadat de Israëlische soldaten hem op de jeep hadden vastgebonden.
(Artikel gaat verder onder deze GRATIS aanbieding) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, Francesca Albanese, beschuldigde de Israëlische militairen ervan de gewonde man als menselijk schild te hebben gebruikt, een praktijk die Israël vaak Hamas verwijt in de oorlog in Gaza. De actie is ronduit schandalig te noemen, maar op sociale media zijn er ook veel mensen die zich afvragen hoe dit in contrast staat met de brute slachtpartij van Hamas op 7 oktober en de daaropvolgende behandeling van gegijzelden en gewonden – waarvan nog steeds velen nog altijd niet terug thuis zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten