shutterstock 2215196035

Schokkend! Bizarre aanslag met één dode en meerdere gewonden tijdens bruiloft in Frankrijk

Buitenlandjun 30, 13:00
In de nacht van zaterdag op zondag is een bruiloft in het noorden van Frankrijk in een tragedie geëindigd. Bij een feestzaal in Thionville, dicht bij de Frans-Luxemburgse grens, openden zwaarbewapende mannen het vuur op enkele aanwezigen. Hierbij kwam één persoon om het leven en raakten zeker vijf anderen gewond, waarvan twee in kritieke toestand.
De schietpartij vond iets na middernacht plaats bij de Eden Palace, een locatie die bekendstaat om het organiseren van bruiloften en andere grote evenementen. Op het moment van de aanslag waren er ongeveer honderd gasten aanwezig. Toen een groepje mensen naar buiten ging om te roken, werden zij beschoten door drie gemaskerde mannen, die machinegeweren en mogelijk een jachtgeweer bij zich hadden.
Volgens de eerste rapporten van de politie arriveerden de daders in een grote terreinwagen, vermoedelijk een BMW, en vluchtten na hun daad onmiddellijk weg. De politie onderzoekt nog of het voertuig uit de richting van Duitsland of Luxemburg kwam, die beide op slechts vijftien kilometer afstand liggen.
Het motief van de aanval lijkt te liggen in het criminele circuit. Volgens de politie ging het waarschijnlijk om een afrekening binnen het drugsmilieu. De bruiloft zelf was niet het doelwit; het waren enkele specifieke aanwezigen die de schutters op het oog hadden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog niet officieel bevestigd, maar volgens de lokale krant Le Républicain Lorrain zou het gaan om een man van in de twintig. Naast de vijf gewonden die naar ziekenhuizen zijn overgebracht, werd ook melding gemaakt van een zwangere vrouw die lichtgewond raakte. De zaak is overgedragen aan de gerechtelijke politie in Metz.
Er wordt gezocht naar eventuele camerabeelden en andere bewijzen die kunnen helpen bij het identificeren en oppakken van de daders. De politie zet haar onderzoek voort en roept getuigen op om zich te melden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten