soccer gd0c0fd32c 1920

Klassieker-koorts in Rotterdam: Spelersbus Ajax anoniem aangekomen bij De Kuip

sportjan 22 2023, 14:00
Vandaag staat mogelijk dé wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 14:30 is de aftrap van de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De Rotterdamse ploeg neemt het in eigen huis op tegen titelverdediger Ajax.
De spelers van Ajax zijn eerder vandaag in een onherkenbare bus aangekomen bij De Kuip, de selectie van van Alfred Schreuder heeft in alle rust het stadion kunnen betreden. De selectie van Feyenoord is bij aankomst in de Kuip door de Rotterdamse fans luid toegezongen. Rondom het stadion stond het al vroeg vol met Feyenoordsupporters. De aankomst van de Feyenoordselectie zorgde wel kort voor wat onrust, enkele supporters gooide met fakkels waardoor de politie kort het waterkanon moest inzetten. De Trams richting de Kuip zaten ramvol.
Voor het eerst sinds 2019 wordt er vandaag weer in een afgeladen Kuip een klassieker gespeeld. De wedstrijd is om verschillende redenen zwaar beladen. Steven Berghuis keert voor het eerst terug in een volle Kuip sinds zijn gevoelige overstap naar Ajax. In de Kuip zijn rondom het veld netten opgangen en is de Rotterdamse politie zichtbaar en onzichtbaar aanwezig in en rond het stadion. Zowel Feyenoord trainer Arne Slot als algemeen directeur Dennis te Kloese hebben eerder al opgeroepen om vooral de thuisploeg te steunen en verdere spreekkoren of gewelddadigheden achter wegen te laten.
Titelverdediger Ajax kan bij verlies in de Kuip op 8 punten achterstand komen. De wedstrijd van vandaag is dan ook cruciaal voor de titelstrijd. Het is daarnaast al tijden onrustig in Amsterdam, zo vertrok onlangs Daley Blind naar Bayern München na een conflict met hoofdtrainer Alfred Schreuder en staat de trainer van Ajax al langer onder druk vanwege de tegenvallende resultaten van Ajax.
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kökçü; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão
Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Berghuis, Klaassen, Taylor; Conceiçeo, Brobbey, Tadic
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten