Wéér geheime documenten gevonden in het huis van president Joe Biden na huiszoekingen

Wéér geheime documenten gevonden in het huis van president Joe Biden na huiszoekingen

Volgens de advocaat van Biden gaat het om geheime documenten uit zijn periode als vicepresident en senator. Alle geheime documenten die er de laatste weken zijn gevonden, waaronder ook in de garage van Biden, is het nu voor het eerst dat er geheime documenten zijn gevonden uit zijn periode als senator. Biden zat van 1973 tot 2009 in de Senaat.

In Delaware is in het huis van Joe Biden afgelopen vrijdag urenlang onderzoek gedaan door Justitie waarbij “alle werkruimtes, woonruimtes en opslagplekken in het huis” zijn doorzocht. Aldus de advocaat van Biden, Bob Bauer. Onderzoekers van Justitie hebben zo’n 13 uur onderzoek gedaan in het huis van de Bidens. De president heeft zelf aan Justitie aangeboden om zijn huis te laten doorzoeken, de huiszoekingen geven in ieder geval aan dat Justitie de zaak erg serieus neemt. Zowel Biden als zijn vrouw waren niet thuis tijdens de huiszoekingen.

Voormalig president Trump kreeg eerder al te maken met huiszoekingen. Mar-a-Lago, de huidige verblijfplaats van Trump is ook onderzocht. De FBI heeft huiszoekingen gedaan in het onderkomen van de voormalig president. In tegenstelling tot Biden was Trump minder meewerkend, er moest een huiszoekingsbevel bij aan te pas komen.

Het is dan ook extra pijnlijk voor Biden dat nu ook hij onderzocht wordt, de zittende president had veel kritiek op Trump in verband met de mogelijke geheime documenten die in het bezit zouden zijn van de voormalig president. Nu Joe Biden zelf het middelpunt is van een soortgelijk schandaal wordt er vanuit de republikeinen veel kritiek geuit op Justitie. Zo vinden veel Trump-aanhangers dat Biden veel milder wordt aangepakt dan voormalig president Trump.

Biden heeft afgelopen donderdag nog aangegeven geen spijt te hebben over de hele situatie en zei dat hij volledig zal meewerken met het onderzoek. Volgens de president is er namelijk niets aan de hand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer