2022 06 13 play offs 2022 premier league darts by sandro halank 101

WK Darts: Huilende Belg Van den Bergh maakt zich belachelijk met valse beschuldigingen tegen Van Gerwen

sportjan 03 2023, 9:00
Het WK darts heeft weer voor ophef gezorgd, dit keer tijdens de halve finale tussen de Nederlandse superdarter Michael van Gerwen en zijn tegenstander Dimitri van den Bergh uit België. Van den Bergh beschuldigde Van Gerwen ervan dat hij "vals gespeeld" had door met de punten van zijn schoenen boven het rode tapijt te zweven, iets wat volgens de regels niet is toegestaan.
Van Gerwen ontkende de beschuldigingen en verklaarde dat het per ongeluk was gebeurd en dat hij het absoluut niet met opzet had gedaan. "Hij zei dat ik stampte, dus als je iets wil vragen, zorg dan dat je je feiten op orde hebt," aldus Van Gerwen tegen een journalist die hem probeerde aan te vallen.
Van den Bergh beweerde dat Van Gerwen hem had uit zijn spel gehaald door te stampen. Van Gerwen reageerde hierop met een cynisch citaat: "Ja, ik was flink aan het stampen. Expres, zodat ik hem uit z’n spel zou halen. Pfff… Je probeert iets te creëren wat er niet was."
Het lijkt erop dat Van den Bergh gewoon op zoek was naar een excuus voor zijn verlies, want Van Gerwen won de wedstrijd met 6-0. Maar Van Gerwen liet zich niet op de kast jagen door de beschuldigingen van zijn tegenstander en bleef rustig.
"Ik heb helemaal niet gestampt, doe nooit iets om iemand af te leiden. Maar als ze verliezen, hebben sommigen iets om over te zeuren. Er is geen groot ding, maar dat willen mensen ervan maken. Het was 6-0? Ja, maar als mensen me daarvan beschuldigen, vind ik dat vervelend. Als ik het wél zou doen, zou ik het je zo vertellen, want I don’t give a f*ck," aldus Van Gerwen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat de klacht van Van den Bergh volstrekt belachelijk is en dat Van Gerwen helemaal niets verkeerds heeft gedaan. Laten we hopen dat dit soort onzin in de toekomst vermeden wordt en dat we ons kunnen concentreren op het echte werk: het spelen van goed darts.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten