Amerikaanse strafpleiter analyseert Andrew Tate-arrestatie: 'Hij heeft een serieus probleem'

Buitenlandjan 03 2023, 8:00
Volgens één van de meest invloedrijke en succesvolle 'legal-youtubers' van Amerika, Bruce Rivers, heeft Andrew Tate een serieus probleem. "Ik kijk alleen naar zijn eigen uitspraken, en haal niets uit de context. Híj́ heeft deze dingen zelf gezegd: over zichzelf."
In rechtse kringen wordt er heel veel gesproken over de arrestatie van Andrew Tate. Het lijkt erop dat er mogelijk vies spel gespeeld wordt, zegt iedereen... en dat de Amerikaanse ambassade er mogelijk bij betrokken is. Tate wordt getarget omdat hij niet-politiek correct is. Dat is zijn hoofdzonde.
Dat zou kunnen - we hebben gezien hoe een man als Jeffrey Epstein tientallen jaren kon ontkomen aan de autoriteiten en zelfs bevriend met ze was. Het is opvallend dat ze in het geval van Tate wél opeens in actie kunnen komen.
Maar vergis je niet. Tate heeft wel degelijk zelf toegegeven dat hij onfrisse dingen heeft gedaan in zijn leven. 
Strafpleiter en YouTuber Bruce Rivers heeft daar een video overgemaakt. Daarin analyseert hij uitspraken van Tate over zijn bedrijfsactiviteiten. Tate zegt in de video die Rivers analyseert dat hij in principe rijk is geworden door zijn webcam-shows. Dat is legaal.
Maar wat niet legaal is, is dat hij nadrukkelijk toegeeft in de video's - en zelfs opschept - dat hij de webcamvrouwen die hij daarvoor gebruikte (uitbuitte) heeft misleid om ze het werk in te rommelen... dat hij ze bewust afhankelijk van hem maakte en alle informatie over gebruikers voor hen verborg "zodat ze geloofden dat ze niet zonder mij konden, terwijl ze dat na een tijdje best konden," en dat hij ook nog eens betaald werd op zo'n manier dat hij "geen belasting hoefde te betalen." 
Volgens Rivers duiden al die uitspraken op mogelijke misdrijven. Het gaat mogelijk om uitbuiting van vrouwen, om fraude, en mogelijk zelfs om belastingfraude. Nou ben ik als libertariër geen fan van belastingen, maar feit is wel dat je volgens de wet gewoon inkomstenbelasting moet betalen. Tate schept op dat hij dat niet "hoefde" te doen omdat hij "in Bitcoin betaald werd," en hij die Bitcoin in een Bitcoin wallet liet komen...
Leuk. Maar die betalingen worden wel gewoon gedaan. "Als je in Bitcoin betaald wordt moet je daar wel belasting over betalen, gebaseerd op de waarde die de Bitcoin op dat moment heeft," aldus Rivers.
Met andere woorden, Tate kan mogelijk niet alleen vervolgd worden voor loverboy-gedrag - volgens zijn eigen woorden he! - en uitbuiting, maar mogelijk ook nog eens voor belastingfraude.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En nee, dat heeft niets te maken met het feit dat Tate het laatste jaar ofzo wél goede dingen heeft gezegd over mannen, mannelijkheid, de Matrix, en de plicht ons lot in eigen hand te nemen. Natuurlijk is dat wel waarom hij getarget is - en waarom de Amerikaanse ambassade volgens geruchten zelfs betrokken is bij zijn arrestatie. Als hij netjes links was geweest en publiekelijk had gedeugd was hij ongetwijfeld met rust gelaten.
Maar dit betekent niet dat hij niets heeft gedaan waarvoor hij mogelijk vervolgd kan worden. Hij is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Alleen heeft hij in die video's van hem toch wel dingen gezegd over zijn eigen praktijken die hem mogelijk serieuze problemen gaan opleveren als hij voor de rechter staat.
Interessant genoeg is Bruce Rivers' motto: 'Stop self-snitching.' Wat dat inhoudt? "Houd op met het verraden van jezelf." Als strafpleiter maakt hij zich er nogal druk om dat heel veel mensen zichzelf in de problemen brengen door publiekelijk dingen te zeggen die tegen hen gebruikt kunnen worden. Volgens Rivers is dat ook duidelijk het geval met Tate. 

Michael Franzese

Voormalige Maffia-topper Michael Franzese heeft hier ook iets heel interessants over te zeggen. Zijn visie is toch positiever voor Tate dan die van Rivers. Deze man is erg bekend met... uh, de wet. En ja, hij spreekt zich altijd uit voor 'onschuldig tot het tegendeel bewezen is,' wat niet zo raar is aangezien hij nog steeds vrienden in 'het wereldje' heeft, hoewel hij daar zelf geen deel meer van uitmaakt.
Franzese zegt ook terecht dat er eerder beschuldigingen geuit werden tegen Tate, maar we weten dat die specifieke beschuldigingen niet waar waren - in april werd hij opgepakt en daarna meteen weer vrijgelaten omdat de vrouwen die zogenaamd 'gedwongen' in zijn woning waren daar echt vrijwillig waren.
"Mensenhandel is walgelijk, vreselijk. En als er iets klopt van die beschuldiging, dan zal hij daarvoor bestraft [moeten] worden," aldus Franzese ook. "Maar ik vind het héél moeilijk om te geloven dat hij dit inderdaad gedaan heeft." Want, zegt Franzese, Tate en zijn broer Tristan hebben een bijzonder mooi leven. Ze hebben het goed voor elkaar en kunnen doen en laten wat ze willen. Het zou, zegt hij, volstrekt achterlijk voor ze zijn om de wet op deze manier met voeten te treden.
Tenslotte zegt Franzese dat hij het erg frappant vindt dat Tate aangepakt wordt, terwijl hele horden establishment-viezeriken overal mee wegkomen. Van Hunter Biden en zijn laptop tot Jeffrey Epstein. "Ik ben geen vriend van Andrew Tate..." aldus Franzese, "ik heb met hem gesproken omdat we vergelijkbare ideeën hebben over mannen; over hoe mannen zich moeten gedragen. Maar ik ben groot voorstander van schuldig tot het tegendeel bewezen is.' Helaas zijn er mensen die anderen meteen veroordelen bij een beschuldiging omdat ze het oneens zijn met die personen qua ideologie."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten