Yes! Max Verstappen heerst in Baku

sportjun 12 2022, 19:37
Het was vandaag een geweldige dag voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur won namelijk niet alleen de Grand Prix van Azerbaijan in Baku, maar kon ook nog eens maximaal profiteren van het uitvallen van allebei de Ferrari coureurs. Daardoor heeft hij nu een voorsprong van 34 punten op Charles Leclerc. Dat hadden we een paar races geleden écht niet zien aankomen.
Natuurlijk, het is nog vroeg in het seizoen. We zitten op grofweg eenderde. Er kan dus nog van alles gebeuren. Maar het staat er op dit moment wel degelijk fantastisch voor. Max Verstappen staat bovenaan - met een voorsprong van 21 punten op teammaat Sergio Perez, en van 34 punten op Ferrari-coureur Charles Leclerc. Dat zijn geweldige cijfers, zeker ook omdat Ferrari aan het begin van het seizoen veel sneller was dan Red Bull én omdat het toen juist Red Bull was dat worstelde met de betrouwbaarheid van de wagen.
Vandaag was het wel degelijk spannend. Bij de start vloog Sergio Perez meteen voorbij aan Charles Leclerc. Ferrari besloot daardoor een andere strategie te gebruiken. Leclerc werd eerder naar binnen gehaald en met Mediumbanden om moest hij de Red Bulls bestrijden. Na pitstops van Max Verstappen en Perez reed Leclerc ook daadwerkelijk op de eerste plaats rond, hoewel zowel Perez als Verstappen nieuwe banden hadden en met name die laatste de aanval echt wel kon openen. Verstappen had Perez toen al ingehaald, in een schitterende actie:
Maar toen was er pech voor Leclerc. Zijn motor ontplofte gewoon. Voor de zoveelste keer dit seizoen.
Als dat niet gebeurd was had ik mijn geld nog steeds op Verstappen gezet, maar het was wel degelijk enorm spannend geweest, wat Max na de race óók zei
Maar het is wat het is, en Verstappen profiteerde meteen op grootse wijze van Ferrari's falen. Hij liep heel gemakkelijk uit op de nummer twee, zijn teammaat Perez. Uiteindelijk kwam hij zo'n 20 seconden voor Perez over de finishlijn. Dat zegt eigenlijk alles over het verschil tussen de twee heren vandaag. Tijdens de vorige Grand Prix was dat anders. In Monaco was Perez eigenlijk gewoon net zo snel als Max of zelfs sneller (hij won dan ook). Maar vandaag was het echt Max die de snelste was - van allemaal, en dus ook in zijn team.
Door deze uitslag gaat Max fier aan de leiding in het wereldkampioenschap. Hij staat 21 punten voor op Perez, 34 op Leclerc (yes!), 51 op George Russell van Mercedes, 67 op Carlos Sainz van Ferrari (die vandaag weer uitviel), en maar liefst 88 op Lewis Hamilton van Mercedes. Het ziet er gewoon héél goed uit voor hem, hoewel we vorig jaar hebben gezien dat een voorsprong van rond de 30 punten in een races ongedaan gemaakt kan worden.
Het is dus Red Bull op 1 én 2 in het algemeen klassement, wat betekent dat de ploeg ook aan de leiding gaat in het teamklassement. Sterker nog, de voorsprong in dat klassement is groot. Het gat is nu al 80 punten ten opzichte van Ferrari.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Een schitterend resultaat dus voor Red Bull. Nu hopen dat het team bij de volgende Grand Prix, die in Canada gehouden wordt, wéér kan toeslaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten