En Buitenhof werkt er weer een rechtse columnist uit

Geen categoriemei 13 2011, 14:04
Nu moet Elseviers Syp Wynia het veld ruimen. De columnist is gewogen en te rechts bevonden. Wynia kon zijn huidige columnreeks afmaken en mocht dan vertrekken. Hij besloot daarop per direct te vertrekken. En terecht.
Wynia is een buitengewoon scherpe columnist en commentator. Hij kent zijn feiten en prikt met de regelmaat van de klok (linkse) fabeltjes door, altijd voorzien van een indrukwekkende hoeveelheid bewijsmateriaal. Helaas heeft onze Syp zijn kennis en vernuft ingezet voor een verkeerde zaak, namelijk de rechtse. En dat kan natuurlijk niet.
Buitenhof kreeg enige jaren geleden veel kritiek te verduren. Clairy Polak interviewde PvdA'ers alsof het familievrienden waren en VVD'ers alsof ze van Satan zelf afstamden. Om de kritiek te pareren nam de redactie een aantal excuus-rechtsmensen aan die even snel als ze kwamen, weer moesten verdwijnen.
Het programma besloot bijvoorbeeld in al zijn wijsheid een ons verder onbekende Joshua Livestro te ontslaan. Nu Wynia sinds enige tijd columns verzorgt, vinden ze het ook wel weer mooi geweest. Het ironische is dat zowel Wynia als Livestro rechtse opinionista's zijn en dat beiden met een idioot excuus uit het programma werden gewerkt.
Livestro zou kwalitatief tekortschieten en Wynia haalt de 'e-mailtoets' niet. Dat wil zeggen dat er op zijn columns weinig e-mails binnenkomen op de redactie. Wat is dat nu weer voor ad hoc ka-uu-tee-criterium? De 'e-mailtoets', dat geloof je toch zelf niet?
Maar goed, excuus of geen excuus, Buitenhof ligt weer op koers nu de rechtse ballast overboord is gezet. En dan zingen we nu allemaal de Internationale.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten