Uitnodiging symposium: de politieke islam, een kritische beschouwing

Geen categorienov 01 2011, 17:44
Geachte DDS lezers,
De politieke islam is een stroming die over of covert de intentie koestert een samenleving in te richten volgens islamitische wetgeving. In de nasleep van de Arabische lente zal het islamisme de dominante politieke factor in de regio worden, en dit zal een significante weerslag hebben op de islamitische gemeenschap in West Europa.
De samenleving die islamisten beogen staat haaks op Westerse verworvenheden als vrijheid, democratie en gelijkwaardigheid. Om deze reden is het belangrijk het islamisme kritisch onder de loep te nemen.
Op zaterdag 12 november organiseert de JOVD denktank samenleving & integratie het symposium: de politieke islam, een kritische beschouwing. Het symposium zal plaats vinden te Den Haag, café de Haagsche Kluis, Plein 20, van 12:00 tot 18:45. De toegang is gratis!
Het programma luidt als volgt:
Deel 1, manifestaties van de politieke islam
12:00 - 13:00 Nahed Selim, columniste en zelfverklaard moslimfeministe, over manifestaties van de politieke islam in de islamitische wereld.
13:00 - 13:30 Lunchpauze (op eigen kosten)
13:30 - 14:30 Carel Brendel, onderzoeksjournalist en auteur van 'Het verraad van links' en 'de Onzichtbare Ayatollah', over de manifestaties van de politieke islam in het Westen.
14:30 - 15:30 Frans Groenendijk, auteur van 'Islamofobie? een nuchter antwoord', over de waarschijnlijkheid en wenselijkheid van een Westerse islam.
Deel 2, hoe om te gaan met het islamisme?
15:30 - 16:00 Ehsan Jami, oprichter van het comité voor ex- moslims, voormalig gemeenteraadslid voor de PvdA en oud tweedekamer fractiemedewerker voor de PVV, over hoe om te gaan met het islamisme vanuit een conservatief kader.
16:00 - 16:15 Pauze
16:15 - 16:45 Marcel Duyvestijn, columnist, schrijver en 'liefdevol lid' van de PvdA, over hoe om te gaan met het islamisme vanuit een sociaal democratisch kader.
16:45 - 17:15 Cora van Nieuwenhuizen, tweedekamer lid voor de VVD en woordvoerder integratie, asiel en immigratie, over hoe om te gaan met het islamisme vanuit een liberaal kader.
17:15 - 17:45 Mohammed Cheppih (onbevestigd), oud voorzitter van de Wereld Moslim Liga, kandidaat voorzitter voor de AEL en initiatiefnemer van Poldermoskee.
17:45 - 18:45 Paneldebat tussen alle sprekers uit Deel 2.
18:45 - de late uurtjes; diner en borrel! (op eigen kosten)
Tijdens de lezingen is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen aan de sprekers. Bovendien zijn de sprekers in de pauzes en na afloop uiteraard te benaderen voor een gesprekje.
Mocht u interesse hebben in het bijwonen van het symposium, twijfel dan niet en meld u even aan op de facebook event page: http://www.facebook.com/event.php?eid=153950521361267, of stuur even een mailtje via de JOVD website: http://www.jovd.nl/index/895/54/Symposium-'Het-islamisme:-een-kritische-beschouwing'.html
Aarzel niet om mede geïnteresseerden op de hoogte te brengen, iedereen is welkom. Het belooft een gezellig en bovenal leerzame dag te worden. Wij hopen van harte u op zaterdag 12 november te mogen verwelkomen.
Met vriendelijke groet,
Timon Dias
lid JOVD denktank samenleving & integratie,
initiatiefnemer / voorzitter symposium: de politieke islam, een kritische beschouwing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten