Rutte: 'Kroes heeft gelijk'

Geen categoriefeb 07 2012, 17:44
Dit is nu officiëel een grof schandaal.
Mark Rutte - u weet wel, die 'rechtse premier' - zegt dat Neelie Kroes volkomen gelijk heeft wanneer zij zegt dat het geen enkel probleem voor de EU is als Griekenland uit de euro stapt.
Kort daarvoor liet minister Jan Kees de Jager al hetzelfde weten.

Het is nog steeds beter dat Griekenland in de eurozone blijft, maar er zijn inmiddels zoveel maatregelen genomen dat ,,we zo'n vertrek aan zouden kunnen''.

Dat zei premier Mark Rutte dinsdag in het Radio 1-programma Dit is de dag. Hij is het eens met eurocommissaris Neelie Kroes dat de eurozone er na maatregelen als de noodfondsen en de herkapitalisatie van banken een stuk sterker voorstaat. Het doel van de maatregelen was volgens hem steeds om ,,besmetting'' van de Griekse problemen naar andere landen te voorkomen.

Dit is echt een onbegrijpelijk groot schandaal. We werden gedwongen om de Grieken miljarden euro's 'te lenen' (een lening die we nooit meer terugzien) omdat het zogenaamd desastreus zou zijn voor de eurozone als Griekenland in elkaar stortte en uit de euro moest stappen. Ja, dan zou zelfs wereldoorlog III ineens dichtbij zijn.
Verscheidene experts zeiden vorig jaar al dat daar niets van klopte. We konden een dergelijk voorval echt wel overleven. Griekenland is geen Duitsland; het kan geen andere staten met zich meenemen in zijn val.
Maar nee hoor, keer op keer hoorden we het ene doemverhaal na het andere uit Den Haag. Tot vandaag. Nu is alles opeens in kannen en kruiken en moet het ons geen zak interesseren wat er met Athene gebeurt.
En onze miljarden dan, oh beste premier? Wat heeft u daarmee gedaan? Zien we daar ook maar een cent van terug?
We weten natuurlijk allemaal het antwoord al: nee, die euro's zien we nooit meer terug. En de kans dat Griekenland in de euro blijft is vrijwel nihil.
Zo ziet u maar weer, als Den Haag ergens in grossiert dan is het in huichelarij. Maar goed, dat is ook niets nieuws onder de zon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten