Eindhovense ziekenhuizen: Samsom loog tijdens debat

Geen categorieaug 31 2012, 15:23
Pinokkio.
Wie is de grootste Pinokkio in de Tweede Kamer? Diederik Samsom probeert ons te doen geloven dat Rutte deze 'prijs' verdient. Tijdens het debat zei hij steeds weer dat zijn liberale tegenstander 'loog'.
Nou, een aantal Eindhovense ziekenhuizen denkt daar net een beetje anders over. Het was niet Rutte, maar Samsom zelf die verhalen uit zijn duim zoog:

Donderdagavond 30 augustus heeft de heer Diederik Samsom, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid, in het verkiezingsdebat van het programma Knevel & Van den Brink (EO) uitspraken over de ziekenhuizen in Eindhoven gedaan die feitelijk onjuist zijn.

Samsom zei toen het volgende:

" In de regio Eindhoven zijn ziekenhuizen met elkaar gaan samenwerken in plaats van met elkaar gaan concurreren. Dat is ingewikkeld in dat systeem van marktwerking want dan moeten ze de Nederlandse Mededingingsautoriteit uitschakelen maar dat is ze gelukt. En er wordt gebudgetteerd en wat gebeurt er; er wordt meer zorg geleverd; de wachtlijsten nemen af. De kwaliteit van de zorg neemt toe. Dat is op dit moment gaande in Nederland".

Een mooi verhaal, natuurlijk, zeker als je links bent. Jammer genoeg voor de sociaaldemocratische voorman klopt zijn verhaal van geen kant:

De Eindhovense ziekenhuizen St. Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum werken volledig conform de richtlijnen van de Nederlandse MededingingsAutoriteit (NMa). Dit wil zeggen dat er géén algemene afspraken op regionaal niveau tussen de drie Eindhovense ziekenhuizen bestaan. Laat staan dat er regionaal gebudgetteerd wordt.

Kortom, Didi nam tijdens het debat een loopje met de waarheid, terwijl hij Rutte tegelijkertijd van liegen beschuldigde. En dat wil dan premier van 'alle Nederlanders' worden. Tja, leer eerst maar eens de waarheid te zeggen, Diederik.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten