Teeven geeft Volkert van der Graaf geen proefverlof

Geen categorieapr 15 2013, 12:44
Zowaar een goede beslissing van staatssecretaris Fred Teeven: Volkert van der Graaf krijgt geen proefverlof.
Veel mensen maakten zich er de afgelopen maanden zorgen over dat de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, binnenkort op vrije voeten zou komen. Hij komt namelijk in aanmerking voor proefverlof.
Geheel begrijpelijk zien de meeste mensen dat absoluut niet zien zitten. De man is feitelijk een binnenlandse terrorist. Zo iemand kan en mag niet na een paar jaar gevangenschap losgelaten worden op de samenleving.
Staatssecretaris Teeven is het daar blijkbaar mee eens. Hij heeft, aldus Elsevier namelijk gezegd dat Van der Graaf niet met proefverlof mag.

Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) zal een proefverlof van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, niet goedkeuren. Dat heeft Teeven maandag bevestigd tegenover Hans Smolders, de voormalige chauffeur van Fortuyn.

Smolders is niet alleen de oud-chauffeur van Fortuyn, maar ook initiatiefnemer van de petitie waarmee men probeert te voorkomen dat Van der Graaf vervroegd vrijkomt. In principe komt hij volgend jaar namelijk in aanmerking voor proefverlof, omdat hij tweederde van zijn straf er dan op heeft zitten.
Deze petitie is al door meer dan 41.000 mensen ondertekend, legt Elsevier verder uit. Blijkbaar maakt dat genoeg indruk op Teeven om Smolders serieus te nemen.
Het gebeurt de laatste tijd niet vaak, maar ik moet de staatssecretaris zowaar een keer feliciteren met zijn juiste beslissing. Van der Graaf moet zo lang mogelijk vast blijven zitten; hoe langer, hoe beter. Hem met proefverlof sturen creërt alleen maar chaos en woede in het land. Niemand die daar iets aan heeft.
Overigens is het, gezien zijn misdaad, natuurlijk belachelijk dat Van der Graaf niet levenslang heeft gekregen. Zo'n vent komt in een normale samenleving natuurlijk nooit meer vrij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten