Geaborteerde baby huilde II

Geen categoriemei 15 2013, 15:14
Kermit Gosnell, abortusarts in Amerika, is schuldig bevonden aan moord en gaat levenslang de gevangenis in. Het hoofdstuk is echter nog niet afgesloten.
Precies een maand en een dag geleden schreef ik op deze site een column over de Amerikaanse abortusarts Kermit Gosnell en de verschrikkelijke gebeurtenissen die er plaats vonden in zijn praktijk. In mijn column citeer ik een vrouw die werkte in de kliniek van Gosnell. Zij vertelde over een huilende, geaborteerde baby.

A Delaware woman who worked for abortion doctor Kermit Gosnell recalled hearing one child “screaming” after it was delivered alive during an abortion procedure at Gosnell’s West Philadelphia clinic. Sherry West, of Bear, said she was loyal to Gosnell – who is now facing multiple counts of murder for allegedly killing children after they were delivered alive at his clinic – but said the incident “really freaked me out.”

Mijn hele column, met nog veel meer schokkende feiten, kun u hier terug lezen.
Viervoudige moord
Afgelopen dagen kwam de rechtszaak tegen Gosnell in een stroomversnelling. Een jury in de Amerikaanse stad Philadelphia bevond Kermit Gosnell schuldig aan viervoudige moord. Volgens hen heeft Kermit Gosnell drie baby's vermoord, nadat zij nog leefden na de abortus. Ook bezweek er een vrouw in de kliniek na een verkeerde verdoving. Naast Gosnell veroordeelde de rechtbank acht medewerkers van Gosnell, waaronder zijn vrouw. Zij hebben door de rechtbank nog geen straf horen opleggen.
Gosnell had ook nog geen straf horen opleggen, maar wist wel dat justitie in Amerika de doodstraf wilde eisen. Gosnell besloot echter een deal te sluiten met het Amerikaanse OM. De abortusarts ziet af van zijn beroepsmogelijkheden. Daarmee bekent hij schuld. Op deze manier ontloopt hij echter ook de doodstraf en krijgt hij hoogstwaarschijnlijk levenslang.
Discussie
Daarmee komt er aan deze geruchtmakende zaak bijna een einde. Kermit Gosnell krijgt zijn zwaar verdiende straf. De discussie in Amerika is echter nog niet ten einde. Voorstanders en tegenstanders van abortus vliegen elkaar in de haren aan de overkant van de plas. Dat kan voor het verloop van het abortusdebat in de Verenigde Staten verstrekkende gevolgen hebben.
Hier in Nederland is de discussie helaas al heel lang dood. De politiek in Nederland, op kleine partijen na, negeert het onderwerp abortus. Niemand durft er zijn handen aan te branden. En dat is diep triest. Vorige maand betoogde ik al in mijn column dat de huidige abortusgrens van 24 weken veel te hoog is.

In Nederland staat de abortusgrens nog steeds op 24 weken. Schandalig! We maken ons in Nederland druk over de rituele slacht, over de ruimte van kippen in een legbatterij en we verbieden de nertsenfokkerij. O, wat zijn we een beschaafd land! Wat zijn we vooruitstrevend en wat zijn we de Middeleeuwen ontstegen.

Niemand die zich druk maakt om huilende baby's. De weerloze, machteloze, geluidsloze schreeuw wordt overschreeuwd en doodgezwegen. Letterlijk.

Schandalig! Al ben je de grootste voorstander van abortus ter wereld, dan nog is een abortusgrens van 24 weken onverdedigbaar.

Hoofdstuk
De zaak Kermit Gosnell is bijna geschiedenis. Dat hoofdstuk kan worden gesloten. Het hoofdstuk over abortus en de 24-wekengrens is echter nog lang niet voltooid. Laten we hopen dat we net zijn begonnen met dat hoofdstuk. Schrijft u mee?
Misschien krijgt dat hoofdstuk dan voor duizenden baby's een happy end.
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten