Amerikaanse journalist ontslagen wegens kritiek op Obama

Geen categorieaug 03 2013, 21:00
Censuur.
Drew Johnson werkte tot voor kort voor The Chattanoogan Times. Ik schrijf, 'tot voor kort' omdat hij onlangs met onmiddelijke ingang ontslagen werd. De reden?
Hij had de euvele moed om een anti-Obama headline (titel) te schrijven, te weten, "Take your jobs plan and shove it, Mr. President".
Fox News nodigde Johnson onlangs uit om zijn verhaal te doen. U moet het interview met hem echt even kijken.
Johnson legt uit dat zjin ex-werkgever zich verdedigt door te stellen dat Johnson ontslagen is omdat hij zich niet aan 'nieuwe richtlijnen' had gehouden, maar die 'richtlijnen' werden pas de dag na Johnsons artikel online gezet.
Met andere woorden, het is dus onzin. Johnson werd niet ontslagen omdat zijn headline wat te fel was, maar omdat hij harde kritiek uitte op president Obama. 
Dit is natuurlijk schandalig, zeker aangezien Johnson vrijwel zeker ontslagen werd omdat de krant bang was voor kritiek van Obama-supporters, die de ene na de andere haatmail instuurden. Als krant of website moet je het dan opnemen voor je columnisten / journalisten / redacteuren, niet ze op straat zetten.
Het is het zoveelste voorbeeld van de subjectiviteit van de mainstream media en hun slaafse gehoorzaamheid aan de Democratische Partij. Obama hoeft ze niet eens te dwingen om censuur te plegen, dat doen ze zelf wel. Graag zelfs. Waarom die mensen zich nog journalist durven noemen is mij een raadsel. Ze zijn op zijn best propagandisten en op zijn slechts laffe, principeloze figuren die geen knip voor de neus waard zijn.
Overigens draag ik dit stuk op aan de Turkse minister van Financiën die zich vandaag hardop afvroeg of "een buitenlandse journalist (woonachtig in Turkije) hier al op gereageerd heeft?" Ja dus, meneer Simsek. Dat is inderdaad het geval. Valt het u trouwens ook op dat Johnson weliswaar ontslagen is, maar dat hij vervolgens veel aandacht en steun krijgt van andere media én dat hij niet gearresteerd wordt, zoals in Turkije is gebeurd met zoveel journalisten dat het land nu bekend staat als 'de grootste openluchtgevangenis voor journalisten' ter wereld?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten