Belder (SGP): Stop EU-geld naar anti-Israëlclubs

Geen categoriefeb 22 2014, 20:30
De Europese Unie verdeelt veel geld. Geld van u en mij. Een deel van dit geld gaat naar organisaties die anti-Israël zijn. SGP'er en Europarlementariër Bas Belder wil dat een halt toeroepen.
Het is anno 2014 hip om op de hand van de Palestijnen te zijn. Veel landen, organisaties en bedrijven gaan daarin zo ver dat Israël in hun ogen helemaal niets goeds meer kan doen. Het boycotten van deze staat, of het oproepen tot het boycotten van Israël, is dan ook een wereldwijd hobby geworden.
Ook de Europese Unie bemoeit zich graag met dit conflict in het Midden-Oosten. Miljarden euro's worden over de balk gesmeten om die invloed min of meer te kopen. Wat er met dat geld gebeurt, is één groot raadsel. Onlangs bleek dat er zo'n tweemiljard euro hulpgeld vanuit de EU aan de Palestijnen is verdwenen. Niemand weet wat er precies met dat geld is gebeurd. Ik schreef daar een tijd terug een artikel over.
Anti-Israël
Er gaat ook veel geld naar organisaties, de zogenaamde NGO's. Veel van dit geld is wel te traceren en uit onderzoek blijkt dat veel van dit geld naar organisaties gaan die uitgesproken anti-Israël zijn. Dit zijn geen organisaties die de vrede tussen de Palestijnen en Israël proberen te bevorderen. Nee, dit zijn clubjes die campagne tegen Israël voeren en de wereld er van proberen te overtuigen dat deze staat niet legaal is.
Bas Belder (SGP) is een Nederlands Europarlementariër die zich veel bezig houdt dit conflict in het Midden-Oosten. Hij is zelfs voorzitter van de Israëldelegatie van het Europees Parlement. Deze delegatie kwam deze week in een speciale zitting bijeen om te spreken over de besteding van dit geld. Bas Belder zelf was duidelijk over de besteding van dit geld.

Belder: „Het is onacceptabel dat er Europees geld gaat naar organisaties die het vredesproces in het Midden-Oosten en het buitenlands beleid van de Europese Unie ondermijnen.” De Europarlementariër noemt als voorbeeld een gezamenlijk project van al-Mezan en Adallah, twee mensenrechtenorganisaties die in de Palestijnse gebieden opereren. Zij produceerden een rapport waarin 83 keer het woord ”marteling” voorkomt zonder enige bevredigende juridische onderbouwing. Ook is financiering toegekend aan een organisatie die Israël beschuldigt van ‘etnische zuivering’, ‘genocide’ en ‘apartheid’. „Deze beschuldigingen staan haaks op de realiteit”, aldus Belder.

Hip
Belder wil nu dat de EU stopt met het financieren van deze organisaties. Dat lijkt mij een goede eerste stap. Overigens mag de EU van mij sowieso stoppen met het financieren van welke organisatie dan ook. Ik vind het subsidiëren van die talloze clubjes al geen taak van nationale overheden, laat staan een taak voor de EU.
Ik denk niet dat de EU luistert naar Bas Belder. Zoals al gezegd: tegen Israël zijn, is hip. Helaas!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten