'Islamitische zender in Nederland hitst jongeren op'

Geen categoriefeb 11 2014, 12:45
Er vechten al verschillende Nederlandse jongeren in Syrië. Als het aan een Nederlandse, islamitische radiozender ligt, gaan er nog veel meer jongeren naar deze zandbak. De NCTV wil deze zender uit de lucht halen.
Het is alom bekend dat er veel Nederlandse jongeren in Syrië zijn. Verschillende zijn al omgekomen. Vanuit België zijn nog veel meer jongeren afgereisd naar dit Arabische land. Onlangs kwam een Belg om het leven in Syrië. Niet omdat hij te dicht bij een uit elkaar spattende bom van Assad stond. Ook niet omdat hij werd geraakt door kogels van rivaliserende fundamentalistische moslimterroristen. Hij kreeg een paal op zijn hoofd. Per ongeluk. Vraag je je toch af of dat ook geld als martelaarschap. Je zult door zo'n ongeluk 72 maagden mislopen!
In Nederland wordt sinds enkele weken de radiozender Ghurabaa uitgezonden. Op de website van deze radio zijn speeches te beluisteren van onder andere de terrorist Anwar Al-Awlaki. Daarnaast zijn nog veel andere fragmenten te beluisteren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Jongeren zouden worden opgeroepen om naar Syrië af te reizen om daar deel te nemen aan de jihad. Als ik die jongeren vanaf deze kant een advies mag geven: 'Doe het niet'. De strijd is zinloos. Als je toch gaat, blijf uit de buurt van elektriciteitspalen.
NCTV
De Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft dit ook meegekregen en kwam in actie.

Ook worden terroristische organisaties door Radio Ghurabaa verheerlijkt. Dat gebeurt op geniepige wijze, schrijft de NCTV. ,,Op het eerste gezicht zou het kanaal niet als jihadistisch te typeren zijn. Hierin schuilt het grote risico van een dergelijk kanaal. Door zich als ‘islamitisch internetradiostation’ te profileren waarop koran, religieuze zang en lezingen te vinden zijn kan de nietsvermoedende luisteraar worden gelokt. De aard van de lezingen en de predikers die een podium wordt geboden zijn echter meer en minder bekende jihadistische ideologen. Dit zou de luisteraars ontvankelijk kunnen vinden voor dit militante, haatdragende gedachtegoed."

De NCTV probeert de zender dan ook uit de lucht te halen. Ook de PVV heeft inmiddels aan de bel getrokken. De partij wil dat de zender zo snel mogelijk niet meer te beluisteren is.
Lieve luisteraars,
Radio Ghurabaa is al dit nieuws niet ontgaan. De radiozender heeft zelfs de brief die de NCTV naar de provider van Radio Ghurabaa stuurde, op haar website geplaatst. Ook reageert men op de beschuldigingen. 'Lieve luisteraars' staat er boven deze reactie. In de reactie geeft men toe preken uit te zenden van Anwar Al-Awlaki. Men gaat echter niet inhoudelijk op deze preken in. Men zegt enkel dat deze preken niet verboden zijn. Tjah.
Verder heeft de radiozender een speciaal mailadres geopend waarop iedereen onderbouwde klachten kan indienen. Het radiostation zal deze klachten dan in behandeling nemen. Ook zegt men niet te willen oproepen tot geweld.

Laten wij aan iedere lezer, luisteraar en vooral de NCTV het volgende zeggen: als iemand problemen heeft met de inhoud van de site en/of de radio, dan moet hij/zij contact met ons opnemen. Wij willen niemand discrimineren, hatelijk bejegenen of oproepen tot geweld! Als u van mening bent dat dit tóch gebeurd, schrijf dan op hoe laat er wat gezegd wordt op de radio wat u aanstootgevend vind. Wij gaan met iedereen in debat over dit onderwerp en zullen er zorg voor dragen dat we niet dát radiostation zijn waar ze ons van betichten.

Klinkt mooi. Maar misschien moet Radio Ghurabaa eerst eens stoppen met het uitzenden van preken van de terrorist Anwar Al-Awlaki.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten