Blamage: Europese socialisten kiezen voor Schulz

Geen categoriemrt 01 2014, 10:15
In een normaal parlement zou Martin Schulz allang politiek dood zijn, maar in het Europees Parlement gelden andere regels. Daar word je als blunderaar voorgedragen als president van de Europese Commissie. Waanzin.
Het was al een tijdje duidelijk dát het ging gebeuren, maar vanmiddag zal het dan ook eindelijk officieel worden: Martin Schulz zal worden benoemd tot 'topkandidaat' of 'superlijsttrekker' van de Europese sociaal-democraten bij de aankomende verkiezingen van het Europese Parlement. Uit De Volkskrant:

De Europese sociaaldemocraten zullen zaterdag Martin Schulz formeel kiezen als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. In Rome komt de PES-partij, waar ook de PvdA bij is aangesloten, bijeen voor haar verkiezingscongres.

PvdA-prominenten minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en Europees lijsttrekker Paul Tang zullen aanwezig zijn op het congres. Volgens Tang is Schulz 'iemand die zijn sporen heeft verdiend en in Europa zijn weg kent'.

Waarmee de PvdA en haar zusterpartijen dus een heel verkeerd signaal afgeven. Nee, niet omdat Martin Schulz een eurofiel is, want alle partijen van de PES zijn ook allemaal eurofiel. Misschien is de Maltese Partit Laburista nog wat gematigd eurosceptisch, maar die hebben ook maar vier zeteltjes van de 218. Dat de sociaal-democraten dus een liefhebber van een groot en sterk Brussel kandideert, is niet eens heel verwonderlijk en eigenlijk wel logisch.
Nee, waarom ik me vooral stoor aan de keuze voor Martin Schulz is omdat de man een waardeloze voorzitter van het Europese Parlement is geweest de afgelopen paar jaar. De Duitse politicus heeft namelijk nogal snel last van woedeaanvallen. Voorbeeldje: Nigel Farage. Als de UKIP'er een hard maar gedegen betoog houdt in het Europese Parlement, kan Schulz het niet laten om zijn rol als onafhankelijk politicus te laten varen en voelt meteen de aandrang zich inhoudelijk met de discussie te bemoeien. Moet je eens voorstellen dat in de Nederlandse Tweede Kamer onze Anouschka van Miltenburg ineens ongepaste commentaren achterlaat in discussies tussen parlementsleden onderling; ze zou de volgende dag nog werkloos zijn.
Maar het is niet alleens de lichtontvlambaarheid van Schulz. Ook zijn we natuurlijk niet vergeten hoe de sociaal-democraat een stel haatbaarden stond te appeasen namens heel Europa. Voor wie zijn geheugen moet opfrissen: moslimterroristen laten ergens een bommetje afgaan, en Schulz stond niet de bommenleggers maar de zogenaamde 'uitlokkers' van de terreuraanval te veroordelen. Die uitlokkers waren mensen die een poepflauw, maar heel onschuldig islamfilmpje hadden gemaakt. Dát werd dus veroordeeld door Schulz, en niet de daadwerkelijke geweldenaren.
En last but not least is het ook onbegrijpelijk dat Tang namens de - Nederlandse! - PvdA de Duitse politicus met allerlei lof overlaadt. Want zeker tegenover Nederland is Martin Schulz allesbehalve correct geweest, door net te doen alsof we het minst inhoudelijke volk op aarde zijn.
Kortom, de PvdA en al haar zusterpartijen zetten zich echt voor gek om de grootste clown uit Brussel te kiezen tot 'topkandidaat'. Bart Schut legde u al uit waarom u geen PvdA meer stemde, en hopelijk heeft dit stuk u uitgelegd waarom u die partij ook nooit meer een blik waardig hoeft te gunnen. De nominatie van Martin Schulz is echt een aanzienlijke blamage.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten