Meriam Ibrahim nog steeds met één been in het graf

Geen categoriejun 06 2014, 20:30
De Soedanese christin Meriam Ibrahim zit nog steeds in de gevangenis. De jonge moeder hangt een doodstraf boven het hoofd. Ondertussen starten christelijke organisaties een briefactie.
De ophef over de ter dood veroordeling van Meriam Ibrahim heeft mij positief verrast. Ik heb de afgelopen jaren regelmatig geklaagd over de summiere aandacht in het Westen voor christenvervolging. Ik ben dan ook heel blij dat Meriam Ibrahim niet in der marge der onverschilligheid aan het verdwijnen is.
Het nieuws rond de jonge moeder blijft zich ophopen. De berichten dat zij vrij zou komen, lijken inmiddels ontkracht. Meriam zit nog steeds vast. De media hadden een ambtenaar verkeerd begrepen, volgens de Soedanese regering. Helaas. Al was het een vreemde zet geweest van de Soedan. De voorstanders van deze straf in Soedan zullen het daar immers niet zomaar bij laten zitten. Zelfs de broer van Meriam vindt dat zijn zus moet worden vermoord.
Timmermans
Dankzij de grote aandacht voor deze jonge vrouw is er inmiddels al veel van de grond gekomen. Minister Timmermans riep de ambassadeur van Sudan op het matje. Deze PvdA-minister doet vaak hele gekke en rare dingen, maar dit is een goede actie. Ook Amnesty Nederland zat niet stil. De organisatie verzamelde maar liefst 130.000 handtekeningen.
Deze krabbels werden aangeboden aan de ambassadeur van Sudan. Wat zal die man het voor zijn doen ineens druk hebben gehad de afgelopen week. Volgens deze ambassadeur zal Meriam in hoger beroep worden vrijgesproken. Tjah. Ik hoop het van ganser harte, maar ik zeg, met Amnesty Nederland, eerst zien, dan geloven.
Brief
Inmiddels zijn de eerste filmbeelden opgedoken van Meriam in de gevangenis. Op de beelden is een rustige, jonge moeder te zien met haar kleine kindje. Ook haar zoontje van anderhalf zit bij haar in de gevangenis. Onvoorstelbaar dat er regimes zijn op deze aardbol die zulke jonge kinderen hun moeder willen ontnemen omdat ze het verkeerde geloof aanhangt.
Christelijke organisaties zijn een campagne begonnen. Zij roepen mensen op een brief te schrijven aan de Soedanese autoriteiten en aan Meriam. Volgens de vijf organisaties (CU, OpenDoors, HVC, SDOK en Jubilee Campaign) moest Meriam bevallen van haar baby terwijl ze met haar voeten aan de grond was geketend.
Hier kunt u een brief schrijven. Er staat al een voorbeeldbrief klaar. Doen!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten