Uitkering Jihadstrijders gestopt

Geen categoriejun 17 2014, 18:00
Logisch
Minister Opstelten heeft op vragen van de groep Bontes/Van Klaveren gezegd dat de uitkering van enkele tientallen Nederlandse Jihadstrijders inmiddels is stopgezet. Dit besluit volgt op de aankondiging van minister Jet Bussemaker, vorige week, dat ook de studiefinanciering van de moslimradicalen wordt gestaakt.
Overigens doet Opstelten -net als Bussemaker- geen mededelingen over concrete gevallen. Wel gaf hij aan niet uit te sluiten dat zich nog meer gevallen zullen voordoen.
Bontes en Van Klaveren maken zich, zoals zoveel Nederlanders, grote zorgen over de radicalisering onder de moslimjeugd. Temeer daar driekwart daarvan zich uitstekend kan vinden in de massamoorden in Irak door ISIS-strijders. Ook maakt de groep zich zorgen over studies in vakgebieden waar nucleaire kennis op lange termijn mogelijk misbruikt kan worden.
Opstelten schrijft dat sinds november 2013 álle studenten die dit soort gevoelige studies doen een ontheffing moeten aanvragen bij het ministerie van Onderwijs. Dat kan nader onderzoek in gang zetten en eventueel een ontheffing weigeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten