Het allerergste is de hetze die tegen mij is gevoerd

Geen categoriesep 02 2014, 11:29
De gedachtenkronkels van Jozias van Aartsen gisteravond bij de première van Pauw (zonder Witteman).
Het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
Dus niet de demonstraties waarbij de massamoordenaars van ISIS werden verheerlijkt. Niet het massaal in het Arabisch en Nederlands gescandeerde “Dood aan de Joden”. Niet de intimidatie en bedreiging van journalisten die hun werk probeerden te doen. Niet de aanval door ISIS-fans en straattuig op demonstranten en politie. Niet het feit dat in grote delen van de internationale stad van vrede en recht niet meer mag worden gedemonstreerd.
Nee, het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
U denkt misschien, dat zijn de woorden van een politicus die alle contact met de werkelijkheid en ieder gevoel voor verantwoordelijkheid heeft verloren. Die recht in de camera kijkt en zonder een spier te vertrekken tegen u liegt. Die in zijn grenzenloze narcisme zichzelf tot het slachtoffer uitroept, terwijl Joden in de Schilderswijk op het punt staan uit doodsangst hun huizen te verlaten. Voorgoed. Maar dan vergeet u dit:
Het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
Bovendien, er zijn eigenlijk helemaal geen haatimams in Den Haag. En nauwelijks in de Schilderswijk ook, trouwens. Neem de As-Soennahmoske, iedereen weet toch dat daar alleen verdraagzaamheid, respect voor de democratie en een vurig geloof in de gelijke rechten van allen worden gepredikt? Radicalisering en criminaliteit in de Schilderswijk zijn verzinsels van guurrechtse media als Geenstijl en uw favoriete website. Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen (geen slecht advies voor niet hoofddoekdragende, vrouwelijke bewoners, dat dan weer wel).
Geloof mij nou, het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
Die hetze was dan weliswaar niet erg genoeg om mijn vakantie te onderbreken, maar ik ga natuurlijk niet toegeven aan de druk van terroristen, of zij nu een Kalasjnikov of een perskaart van De Telegraaf dragen - dat komt op hetzelfde neer. Want nu ben ik de komkommer van deze zomer, maar volgende keer is het misschien een andere burgemeester. Zo ver is het al gekomen, wij burgemeesters worden vervolgd. Eigenlijk zijn wij de Joden van de 21e eeuw.
Het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
Ja, misschien zijn er bijna 20.000 handtekeningen verzameld voor een petitie die om mijn aftreden vraagt. Maar dat is juist weer een voorbeeld van die hetze! En mijn vrinden in de Gemeenteraad steunen mij onvoorwaardelijk, mijn eigen VVD natuurlijk, de andere coalitiepartijen, de Islamdemocraten. O ja, die Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid steunt mij ook. Keurige jongeman is dat.
Ziet u? Het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
Er zijn sowieso haast geen ISIS-extremisten in mijn stad. 33 moordende, plunderende en verkrachtende Haagse terroristen op een bevolking van een half miljoen mensen, zeg nu zelf, dat is niets! Ik heb het de jongelui in de Schilderswijk zelf gevraagd bij een kop muntthee en zij zeiden: La, khoya, niets aan de hand. Waarom zouden zij liegen tegen hun eigen burgervader? Die vier agenten die ik persoonlijk naar de ISIS-demonstratie heb gestuurd? Meer dan genoeg. En mijn woordvoerder die niet namens mij sprak heeft helemaal niet namens mij niet gezegd dat daarbij geen grenzen niet zijn overtreden. Dus u begrijpt...
Nee hoor, het allerergste van de afgelopen periode is de hetze die tegen mij is gevoerd.
Dus maak je geen zorgen, vredelievende Schilderswijkbewoners, bedreigde journalisten en Haagse Joden. Jullie denken dat jullie het nu zwaar hebben, maar het kan altijd erger – jullie hadden burgemeester kunnen worden.
Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten