ISIS staat op punt om Koerden af te slachten

Geen categorieokt 03 2014, 15:00
De grensplaats Kobani staat op het punt van vallen.
De situatie in het Koerdische gedeelte van (Noord-) Syrië wordt steeds zorgwekkender. Volgens lokale Koerdische strijders is het grensplaatsje Kobani nu helemaal omsingeld door ISIS. ISIS-tanks staan voor de poorten van de stad en het vuur is al geopend door de artillerie van de terroristen.
Turkije, dat ineens in actie lijkt te willen komen, zegt dat het er alles aan zal doen om Kobani te beschermen, maar vreemd genoeg heeft Erdogan nog niet gezegd dat hij zijn leger daadwerkelijk opdracht zal geven om in te grijpen. In gewonemensentaal betekent dit dat ISIS voorlopig lekker door kan gaan met het aanvallen van Koerdische doelwitten. Weliswaar bombardeert Amerika af en toe wat doelen van de islamitische massamoordenaars, maar dat is het dan wel; die bombardementen zijn niet eens bijna genoeg om hun opmars te stuiten.

Esmat al-Sheikh, head of the Kurdish forces defending Kobani, said the distance between his fighters and the insurgents was now less than one km (half a mile).

"We are in a small, besieged area. No reinforcements reached us and the borders are closed," he told Reuters by phone. "My expectation is for general killing, massacres and destruction ... There is bombardment with tanks, artillery, rockets and mortars."

ISIS heeft in de afgelopen maanden al verschillende slachtingen aangericht. Zo zijn er veel Koerdische Yazidi's vermoord (niet-islamitische Koerden), christenen en sjiieten. Geen mens die eraan twijfelt wat er gebeurt als Kobani daadwerkelijk in hun handen valt; op zijn best zullen Koerdische mannen de keus krijgen tussen het gezag van 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi te erkennen of te worden gedood. Hun vrouwen en dochters zullen ongetwijfeld als seksslaven worden behandeld.
Er is bijzonder weinig tijd voor de zogenaamde internationale 'gemeenschap' om in te grijpen. Volgens CNN zit ISIS ondertussen namelijk al in Kobani. Als dat klopt is het waarschijnlijk een kwestie van dagen - misschien zelfs uren - voor onschuldige Koerden op grote schaal worden afgeslacht. Dit terwijl de rest van de wereld, Amerika en Turkije incluis, rustig toekijken en zich beperken tot uitspraken dat dit toch echt niet kan. En dat pretendeert dan moreel verheven te zijn en op te komen voor de rechten van de mens. Kan het nog triester worden?
Hieronder een video waarin u ziet hoe ISIS-strijders een gebouw veroveren van de Koerden en zich boos maken over de nargiles (waterpijpen) en flessen Jack Daniels die ze daar aantreffen. Hun boodschap is duidelijk: de Koerden zijn niet islamitisch genoeg en zullen er dus aan moeten geloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten