Nog eens twee HEMA-winkels failliet

Geen categorieokt 22 2014, 16:00
De boycotactie tegen de HEMA is een groot succes.
Wie aan Zwarte Piet komt, komt aan Nederland. Dat blijkt wel: een paar dagen geleden moesten drie HEMA-filialen in Nijkerk, Hoevelaken en Kerkrade op stel en sprong de deuren sluiten wegens financiële problemen. Vorige week werd het filiaal in Kerkrade al failliet verklaard, nu is het de beurt aan de HEMA-winkels in Nijkerk en Hoevelaken. Het is definitief over en uit voor de twee winkels. Jammer voor de medewerkers, maar zo gaan die dingen.
Uiteraard probeert de HEMA de schade te beperken:

Dat heeft een woordvoerder van HEMA woensdag bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving van Nu.nl. "De franchisenemer heeft besloten zijn deuren te sluiten en faillissement aan te vragen," aldus de zegsman. Hij benadrukt dat het om winkels gaat die niet van HEMA zelf zijn, maar van de uitbater. "Het heeft niets met HEMA zelf te maken, wij openen nog steeds winkels."

Volgens de woordvoerder van de HEMA had de sluiting van de HEMA-winkel in Kerkrade "puur te maken met economische omstandigheden". Ja ja. U en ik weten wel beter: het winkelend publiek is het politiek-correcte gedoe van de winkelketen gewoon spuugzat. Zwarte Piet hoort bij het Sinterklaasfeest zoals de Kerstman hoort bij Kerst. Als de klant wegblijft, dan houdt het op, hè?
De HEMA onderschatte wat het gewone volk vindt van Zwarte Piet en raakte in totale paniek na de oproep tot een boycot. Ik denk dat we nog lang niet af zijn van dit soort faillisementsberichten over HEMA-winkels in het hele land. Het zou me niets verbazen als er meer en meer politiek-correcte winkels (en dan heb ik het niet alleen over de HEMA, maar ook de AH en Jamin) moeten sluiten omdat de klant veel liever spulletjes koopt bij ondernemers die níet moeilijk doen over een onwijs leuk kinderfeest.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten