"Moge Allah je straffen!"

Geen categorienov 14 2014, 18:00
De vertrokken PvdA-Turken gedragen zich als islamisten pur sang.
Bestaat de zogenaamde vijfde colonne? Het is een vraag die veel mensen de afgelopen jaren gesteld hebben. Fanatieke ja-zeggers schreeuwen volmondig ja, nee-zeggers beweren dat iedereen die de vraag ook maar een beetje serieus neemt racisten pur sang zijn.

"Moge Allah je straffen.” Na die woorden van Kamerlid Öztürk is gisteravond het ingelaste PvdA-fractieberaad ontploft. De dreigende tekst was geadresseerd aan zijn collega Marcouch, die namens de partij het woord voert over Integratie. Öztürk en zijn collega Kuzu weigerden zich neer te leggen bij de integratie-koers van minister Asscher en de fractie.

Er zijn heel veel Nederlandse Turken die zich prima hebben aangepast aan onze cultuur en tradities. Sterker nog, ik ben zelf met enkelen van hen bevriend. Helaas betekent dit niet dat er helemaal geen sprake is van een vijfde colonne. Het bewijs daarvoor wordt geleverd door Öztürk en Kuzu. Toen ze opstapten hadden ze kunnen zeggen dat de PvdA zich op een ontzettend hypocriete manier gedraagt. Eerst doet die partij er alles aan om Turkse kiezers aan de partij te verbinden - wat o.a. betekent dat er bewust zaken werden gedaan met Turkse organisaties als de Cemaat en Mili Gorus - maar vervolgens is het huis opeens te klein en worden ze monddood gemaakt (wat ook nog eens in strijd is met de manier waarop wij invulling geven aan ons democratisch systeem. Je hoort zittende parlementariërs niet te dwingen om een verklaring te ondertekenen waarin ze toezeggen dat ze hun denkbeelden voortaan voor zich moeten houden).
Als de heren dat hadden gezegd hadden ze nog iets van geloofwaardigheid overgehouden. Helaas kozen ze voor een heel andere optie: ze begonnen te razen en te tieren en Öztürk beet medemoslim en Kamerlid Marchouch toe dat hij hoopte dat Allah hem zou straffen (voor zijn verraad).

"Moge Allah je straffen."

Dit is de manier waarop deze Turkse politici met elkaar communiceren en hoe ze denken. In hun woede hebben ze hun echte motieven prijsgegeven en nee, die hebben weinig tot niets te maken met de sociaaldemocratie waar hun oude partij zich hard voor zegt te maken. Ze zijn alleen loyaal aan de islamistische en nationalistische delen van de Turkse gemeenschap in ons land, al het andere zal hen een rotzorg zijn.
De zogenaamde vijfde colonne bestaat dus wel degelijk en zit zelfs al in ons parlement. De enige vraag is nu of de heren erin slagen om een zogenaamd islamitisch-democratische partij op te richten die zowaar een paar zetels bemachtigt bij de landelijke verkiezingen.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten