Wereldvreemde EU-fan Juncker haalt uit naar eurosceptici

Geen categoriedec 27 2014, 9:03
Meer eurosceptici in het Europees Parlement? "Een ramp."
Jean-Claude Juncker, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie en de baas van Frans Timmermans, weet wel hoe hij tegen de schenen moet schoppen van het gewone volk. In de Volkskrant zegt hij dat traditionele middenpartijen als VVD, PvdA en CDA vooral niet de de 'populistische' partijen moeten imiteren. Als ze dat wel doen, dan worden Europese landen onbestuurbaar.
De partijen moeten vooral niet luisteren naar de onvrede bij de gewone Nederlander als het aan Juncker ligt: "Aangevallen en opgejut door burgers en media, geven ze steeds meer ruimte aan de onvrede. Weet u wat het resultaat daarvan is? Dat landen onbestuurbaar worden. Dat het Europees Parlement straks louter bevolkt wordt door eurosceptici. En dat zou een ramp zijn."
Dat zou helemaal geen ramp zijn, dat zou juist uitstekend zijn. Als het Europees Parlement vol zit met eurosceptici kunnen we het parlement tenminste opdoeken. Het interview met Juncker leest als een vervolg op een eerder dreigement van hem, dat de Derde Wereldoorlog eraan komt als we Brussel niet veel machtiger gaan maken.
Juncker is nog steeds boos dat Nederland tegen de Europese Grondwet heeft gestemd, toen bijna tweederde van de Nederlanders tegenstemde:

Hij zegt dat VVD, PvdA en CDA geen campagne durfden te voeren voor de grondwet. Ook de Nederlandse regering stak volgens hem "geen vinger uit". "En toen ging het fout. Het 'nee' tegen de Grondwet was niet het succes van de populisten, maar de schuld van de traditionele partijen."

Ik geloof dat het tijd wordt dat Juncker nog een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt. Met deze opmerkingen vráágt hij er gewoon om. Hij schoffeert de gemiddelde Nederlander door net te doen alsof we allemaal eigenlijk hartstikke fan zijn van de EU, alleen weten we het nog niet. Ga weg, hoor. Het is beter voor Nederland als we uit de Europese Unie stappen. De EU-trein blijft namelijk voortdenderen, en daar wordt niemand gelukkig van. Behalve dikbetaalde bureaucraten als Juncker natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten