ISIS emir voor Libanon staat klaar

Geen categoriejan 28 2015, 13:00
De terroristische organisatie wil Libanon ook in het verderf storten.
Oh, oh, oh, wat zijn die luchtaanvallen van de VS en diens bondgenoten toch effectief he? Ja, ja, ISIS is echt ontzetten verzwakt en op de vlucht geslagen.
'Radical Lebanese Sunni cleric Ahmad al-Assir may soon become an “emir” for the ISIS’s branch in Lebanon, local newspaper Al-Joumhouria reported on Wednesday, citing security sources.
'The newspaper said ISIS militants had begun planning not just for security, but also military operations in Lebanon, according to the unnamed sources.'
In gewone mensentaal betekent dit dat ISIS binnenkort he-le-gaar losgaat in Libanon. Dan zijn er dus drie Arabische landen die in één grote chaotische puinhoop zijn gestort: Irak, Syrië en Libanon.
Ondertussen - en dit houdt vrijwel zeker verband met de geplande opmars van ISIS - is Hezbollah opeens begonnen met aanvallen uit te voeren tegen Israël. Het is zeer wel mogelijk dat de sjiitische organisatie dit doet om Israël bij het conflict te betrekken: op die manier verenigt de bevolking van Libanon zich vrijwel zeker achter Hezbollah waardoor het gemakkelijker wordt om ISIS te bestrijden en wie weet, misschien pakken de Israëli's die soennitische terreurorganisatie ook meteen aan als ze de aanval inzetten op Hezbollah.
Hoop doet leven, nietwaar?
Als Israël verstandig is laat het zich er niet toe verleiden om in dit conflict te stappen. Feitelijk zien we de chaos in Syrië en Irak ontaarden in een burgeroorlog - een interne islamitische strijd - van sjiieten tegen soennieten. Het zou totaal onlogisch zijn voor Israël om zich daarmee te bemoeien. Schakel terroristen uit als ze iets proberen in Israël zelf, maar laat ISIS en Hezbollah elkaar maar lekker bevechten. Hoe zwakker ze elkaar maken, hoe beter.
Als ze dan eenmaal zo ver zijn dat ze elkaar hebben afgemat kan Israël nog altijd een enorm offensief starten - aangenomen dat dit nodig is omdat het Westen niets doet, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten