Terrorisme in Nederland: huis polderjihadi doorzocht na Verviers

Geen categoriejan 20 2015, 17:00
De vogel is gevlogen naar Spanje.
Dus toch: er is definitief een Nederlandse band met de doodgeschoten moslimterroristen in Verviers. De 18-jarige Utrechtse polderjihadi Zaïd K. (links op de foto) is betrokken bij het Belgische terroristennetwerk dat godzijdank op tijd is ontmanteld door de Belgische veiligheidsdiensten en politie. De Nederlandse politie heeft inmiddels een huiszoeking gedaan bij K's ouders in Utrecht:

De politie heeft uit de woning in de wijk Overvecht laptops en telefoons in beslag genomen. Het Landelijk Parket meldt dat het paspoort van de jongen uit Utrecht vorige week is aangetroffen tijdens de anti-terreuractie in het Belgische Verviers. "De verdachte maakt vermoedelijk deel uit van een cel van jihadisten," aldus het OM.

Volgens de ouders van Zaïd K. wordt hij al sinds september 2014 vermist. Waar hij nu is? Volgens Spaanse media zit hij samen met een andere jihadi (de 21-jarige Abdelmouneim Haddad, rechts op de foto) in Spanje. Volgens Belgische media kunnen de twee jihadi's zich ook ergens hebben verscholen in België of Frankrijk. Als de jihadi's zich verschuilen in een van die Europese landen, dan kunnen ze dus ook ergens in Nederland zitten, het juiste moment afwachten om toe te slaan. Leuk zeg, die open grenzen.
Het terreurnetwerk van Verviers bestaat onder andere uit jihadi's die hebben gevochten in Syrië, wat maar weer aangeeft dat het onverstandig is om jihadi's te laten afreizen naar ISIS-gebied. Dat is namelijk waar ze gevechtservaring opdoen en opdrachten meekrijgen om in 'eigen land' terreuraanslagen te plegen. Het is nu zaak alles op alles te zetten om deze K. en de rest van het Belgische terreurnetwerk op te sporen, op te pakken en vast te zetten.
Dit soort radicale moslims wil je namelijk geen seconde buiten de deuren van de terrorismeafdeling van de gevangenis in Vught hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten