Le Pen: Nederland, stap uit Schengen!

Le Pen verklaart de oorlog aan open grenzen. 

Wat kunnen we doen om een volgende aanslag op West-Europese bodem te voorkomen? Sommigen zeggen: stop gewoon met cartoons maken, dan komt het vanzelf goed. Anderen, zoals de toekomstige presidentskandidaat Marine Le Pen van Front National, vinden dat Nederland, Frankrijk en andere landen het Akkoord van Schengen moeten schrappen.

De Franse politica Marine Le Pen roept Nederland op om uit het Akkoord van Schengen te stappen. Dat zegt ze in een interview met EenVandaag-verslaggever Remko Theulings.

Dit zegt ze naar aanleiding van de aanslag gisteren op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Dat laatste is helemaal geen slecht idee in de strijd tegen het terrorisme. Als we weer gaan over onze eigen grenzen, kunnen we meer doen om te voorkomen dat moslimterroristen uit het Midden-Oosten ook terreuraanslagen komen plegen in ons land. We kunnen er niet iedere potentiële terrorist mee tegenhouden, maar het wordt de terroristen wel moeilijker gemaakt om naar Nederland af te reizen met instructies, wapens, etc.

Het akkoord van Schengen is op 14 juni 1985 ondertekend door Duitsland, de Beneluxlanden en Frankrijk. Daarna is het alleen maar uitgebreid. Het is een verdrag om de controle aan de grenzen minimaal te houden en vrij vervoer van mensen en goederen mogelijk te maken.

Niet dat ook maar één Nederlandse politicus zal luisteren naar het pleidooi van Le Pen, op Geert Wilders van de PVV na. Dat zou jammer zijn, want een goede inhoudelijke discussie over het kunnen controleren van de Nederlandse grenzen lijkt me broodnodig, zeker nu West-Europese landen steeds vaker onder vuur komen te liggen van radicale vrijheidshatende moslims die niets liever willen dan ons onderwerpen aan de islam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

90 reacties

 1. Jacobus

  Een logische oplossingsrichting voor een volksnationalist. Voor mensen die wat langer nadenken is het een idioot idee.

  1. huuskesjong

   Jacobus, wat is er tegen terugkeer naar gesloten grenzen? Bij die open grenzen, waarvoor ik van jou nog geen zinnig argument gehoord heb, stroomt het water van de Criminaliteitsrivier daarheen waar de straffen het laagst zijn. Om maar iets te noemen. En stroomt het water van de Pseudo-asylzoek-rivier juist daarheen waar de ‘oetkeringen’ het hoogst zijn. En wat dacht je dat in beide gevallen de favoriete eindbestemming was van o.a. Maffia-Bulgaren en onechte asylzoek-Armenen? Juist: NL!
   En de gevolgen? Die mag de belastingbetaler dragen, zowel van het verblijf in de Hilton-gevangenis als van het toegewezen huis, gratis medische verzorging, enz.
   Heb je ooit bedacht (nee, gehoord, want nadenken is je privé-woestijn) dat NL per dag méér geld besteedt aan een crimineel die alleen maar ellende heeft gebracht dan aan een autochtone bejaarde die een groot deel van zijn leven heeft gewerkt?
   Een raadgeving: vervang die vooroordelen van je (die alleen maar het nakwekken zijn van de HoofdRioolMedia) nu eens door NADENKEN. Van hersengebruik ga je ècht niet dood!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. jofele jood

  Nou lange nadenker, leg eens uit waarom het een slecht idee zou zijn, roepen kunnen we allemaal.

  1. Jacobus

   In een globaliserende economie en de feitelijke realiteit van de EU is het dichtgooien van grenzen dom en nutteloos.

   1. jofele jood

    Want?

   2. beppie

    Nu huppen de daders zo de grens over naar een land dat geen uitleveringsverdrag heeft. Met grenzen gaat dat toch ff moeilijker. En die globaliserende economie is je reinste fopverhaal. Formulieren invullen voor de exporthandel is met de computertijd een fluitje van een cent. Geld omwisselen waar een prijskaartje aan hangt betaal je nu gewoon via bankdiensten.

   3. Pieter G

    Jacobus: in een globaliserende economie en de feitelijke realiteit van de EU is het dichtgooien van grenzen dom en nutteloos.
    ————-
    O ja?

    De EU is gewoon oude imperialistische politiek te vergelijken met de sovjet unie.

    Uw redenering is: Door de feitelijke realiteit van de sovjet unie is dichtgooien van de grenzen dom en nutteloos.

    En toen viel de muur……….

    U loopt een generatie of wat achter.
    Beste man, leer toch eens logisch redeneren voordat u iets intikt.

    1. Jacobus

     Als landen op grond van democratisch vastgestelde meerderheden besluiten tot samenwerking of federalisatie kun je dat onmogelijk imperialisme noemen. Daarom is de vergelijking met de Sovjet Unie of, zoals anderen doen, met het Derde Rijk absurd.

     1. Henk.B

      Hoe kun je die onzin uit je strot krijgen democratisch ? vergelijking absurd ?
      Wij hebben tegen gestemd ja valt het kwartje !
      Laat jij maar even aan poetin zien hoe je met een bakfiets lekker door de Sovjet knard .

     2. carthago

      Tirannie van de meerderheid,voer voor eurocraten.

   4. MicMokum

    De gedachte dat het zonder de EU onmogelijk zou zijn om handel te voeren, is absurd. Voor de EU werd er immers ook handel gedreven. Landen die geen lid zijn van de EU, kunnen ook gewoon handel bedrijven.

  2. Wouters

   Laat ik je 1 reden geven dan. De aanslag van gister was een aanslag tegen Westerse verworven vrijheden, met name vrijheid van meningsuiting. Een andere vrijheid is, de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Het verdrag van Schengen is een concrete uiting van deze vrijheid. Nu onze vrijheden worden aangevallen, voel ik er niks voor om de ene vrijheid op te geven om een ander te wreken/accentueren.

   Tot slot nog een mooi citaat van Benjamin Franklin er tegenaan:
   “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

   1. Maaike

    Bam Wouters, die zit!

    1. JanvanEechoud

     Een kinderhand is blijkbaar snel gevuld, hé; Maaike?

   2. MicMokum

    Engeland is geen lid van Schengen en daar kan ik ook gewoon heen gaan. Het enige verschil is dat ik in Engeland ook na het landen mijn paspoort moet laten zien, waar bij Schengen landen dat alleen hoeft (meerdere malen zelfs) voordat je het vliegtuig in stapt.

   3. Twan 21

    Ook met grenzen kun je gaan en staan waar je wilt. Er vindt slechts een controle plaats. Niemand verbiedt je binnen Europa de grens over te gaan.
    Als je een voetbalstadion binnen wilt word je gecontroleerd, evenzo een discotheek, bioscoop, ambassade of een vliegtuig maar nergens word je de toegang ontzegd als je aan de regels voldoet.

    1. Pjotter

     Grenscontrole weer instellen, Denemarken deed het tijdelijk, alleen om bepaalde figuren te beletten het land binnen te komen, nauwelijks hinder voor de gewone Europeaan, maar moest de controle na korte tijd weer opheffen.
     De weerzin tegen de EU. moet in Denemarken nog een aantal procenten stijgen om via een echt referendum uit de EU. te kunnen stappen en de weerzin bij dit gastvrije volk stijgt meer en meer en ook zuiver door de meerderheid van de bevolking kwam er geen Euro, halleluja, amen.

   4. cmsuijkerbuijk

    Dus jij denkt, dat je dan niét meer naar België, Duitsland, Italië of welk Europees land kunt gaan en bij de Duitse of Belgische grens al wordt tegengehouden? Wat een onzin. Je moet dan alleen je paspoort weer laten zien en als dat gecontroleerd is, kun je gewoon verder. Niks aan de hand dus! Die vrijheid blijft gewoon bestaan voor eenieder, die niks op de kerfstok heeft. Je kunt de boel ook overdrijven.

 3. nick

  In feite is het al veel te laat, de geweldadige Islam is al onder ons en zal niet rusten voordat ze heel Europa op de meest geweldadige wijze heeft onderdrukt.
  De maatregelen die wij nog kunnen nemen zullen ingaan tegen ons gevoel van rechtvaardigheid en vrijheid. De enige mogelijkheid die ons nog rest om onszelf te beschermen zal bestaan uit zware verboden en sancties. Dat is iets waar onze huidige politici niet aan willen en zullen beginnen.
  Maar onze tollerantie is op en zal, als er geen maatregelen genomen worden, uitmonden in burgeroorlogen en erger! De wederzijdse haat is zichtbaar en voelbaar, je kop hiervoor in het zand steken zal tegendraads werken.

 4. Adrianus 43

  We moeten niet alleen Schengen opzeggen maar de hele EU afbreken,terug naar de EEG en eigen verantwoordelijkheid terug eisen.
  Nu bepalen ongekozen burocraten ons leven,en ja Jacobus hier is al langer over nagedacht.

 5. Gielah

  Helemaal eens met mevrouw Le Pen.
  Dat zeg ik na héél lang geleefd en héél lang nagedacht te hebben.

  Enne… wie maakt zich hier onsterfelijk ridicuul door van ´volksnationalisten´ te reppen?
  Zolang de wereld bestaat hebben landen grénzen… ter bescherming van het volk.
  Daar is hoegenaamd niets idioots aan.
  Of is de gedachte soms, dat pas sinds enkele decennia – naast de hele wereldgeschiedenis gezet – het gezond verstand is losgebroken?
  Och… dat het zo wáre…!
  Het tegenovergestelde is echter het geval.
  Zelden heeft er zó’n krankjoreme generatie zóveel dwaze dingen gedaan als in deze duistere tijden gebeurt… en als er ooit nog weer geschiedenisboeken gaan uitkomen ( met een islam met enige invloed is die kans niet zo héél erg groot… want de islam wil nu eenmaal alleen maar inprenten dat alle zegeningen op aarde van de islam afkomstig zijn…)
  zullen toekomstige generaties zich hoofdschuddend en tut-tuttend afvragen, wáár toch die golf van vrijwel algemene verstandsverbijstering vandaan kwam!

  Men heeft de grenzen pas afgeschaft, toen overheden om de een of andere reden in een volkenbond wilden.
  Zij wilden dat zó graag… dat ze het niet aandurfden hun burgers daarover te laten (mee)beslissen.
  Dat was het begin van het einde van de democratie.

  ‘Vrij verkeer binnen Europa!” schalde men blij en potjandosie… daar kwam me toch een golf ellendelaren ons land binnen!
  Uitzetten van uitgeprocedeerden werd er ook niet makkelijker op… met niet-bestaande grenzen.
  Tegenhouden van jihadstrijders lukt ook niet echt, als er niemand paspoorten controleert en alles zomaar binnenrijdt.

  Nog maar enkele decennia geleden gold liefde voor eigen land en cultuur als een deugd… en niets als iets verdachts.
  De term ‘nationalisme’ is dan ook niet zo’n frisse term, want die maakt van iets dat mooi en normaal is iets lelijks en verdachts.

  Je hebt altijd mensen, die het wel leuk vinden om mooie en normale dingen verdacht te maken.
  Mijns inziens zijn dat precies de mensen, die gehoorzaam de idioteriën van de overheden geslikt en eigen gemaakt hebben… wát een meewerkendheid.. wat een serviliteit… wat een gebrek aan zelf-denken!

  De term ‘volksnationalist’ is iets dubbel-ops.
  Daarmee maakt men wat mooi en normaal is nóg een beetje verdachter!

  De psyche van sommigen lijkt op een open latrine… en wat er dan uitkomt is daarom NIET fris… dat stinkt je tegemoet.

  1. Jacobus

   Gielah, u spreekt over een onderwerp waar u kennelijk weinig van weet, laat staan de implicaties beseft.

   Lees even bij: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volksnationalisme

   1. jofele jood

    Krijg ik nu nog antwoord waarom het onverstandig zou zijn om uit Schenhen te stappen of blijf je dubieuze linkjes plaatsen die hier niets mee van doen hebben?

    1. Maaike

     Waarom zou er nog iemand op jou moeten reageren jofele jood. Jij hebt met je praatjes afgedaan.

    2. Pjotter

     Niet op reageren

   2. Jasterke

    maar Gielah spreekt tenminste vrijmoedig voor zichzelf….die kwaliteit zie ik u nog op geen stukken na in huis hebben heer Jacobus…

  2. cmsuijkerbuijk

   Gielah, om in jouw terminologie te blijven: Jacobus is een dwalende ziel, die ziende blind en horende doof is. Jammer maar helaas, verloren voor de mensheid!

 6. Avander

  Gielah, en vele anderen.
  Hoewel ik consequent Jacobus oversla zie ik dat jij nog steeds probeert enig realisme in deze bus te pompen.
  Verstandiger lijkt me om deze kwibus radicaal links te laten liggen, als was het alleen maar om het dwaalspoor dat hij legt te vermijden zodat de discussie blijft gaan over het onderhavige onderwerp.

  1. nick

   Hear Hear @ Avander!

   1. howardelgersma

    Hear, hear I second that meneer Avander

    Hoe ging dat ook weer?

    O, ja

    Iets met paarlen en (linkse) zwijnen of zo..

  2. Gielah

   De jacobussen van deze wereld krijgen veel te weinig tegenspel.
   Ook zonder grof te worden of te gaan schelden … niet mijn stijl …. mógen…. meen ik… nooit ongehinderd hun gif kunnen spuien.

   Waar zij hun duisternis etaleren… zetten we gewoon het licht tegenover.

   In deze tijd wordt er veel te weinig over goedheid en licht verteld… en daar worden mensen somber en moedeloos van.
   Wij moeten de jacobussen… en onder al die namen waarin wij hen en hun gelijken tegenkomen..
   door onze reacties op hun leugens tot onwillige instrumenten van het goede maken!

   Op elke leugen komt… bamm… de waarheid.
   En die waarheid mogen de andere mensen van hen nu juist niet meer lezen en horen…. en die komt nu door hén weer aan het licht… wát een genoegen!
   Dus laat maar schrijven!
   Meer… meer… meer!
   Een ieder, die hun leugens weerspreekt, maakt hen nu indirect tot boodschappers van datgene, dat zij juist meer dan wat dan ook bestreden en verdwenen willen zien!

   Dat is gerechtigheid en humor.

 7. Taljaard

  @Jacobus
  Je sens un rat.
  Un rat et un troll Frisien Occidental avec sons origines en la ville de Delft et avec une maladie en sons renes, qui a ecrit sur l’internet par beaucoup des noms, comme ; @Fulco, @Laarmans, etc..
  Quelle grande dommage pour vous maintenant que pas plus ecrire votre aigre commentaires sur @Krapuul, en raison Jeroen van den Heuvel a ferme les reactions la bar. Je voudrais presque pitie avec vous, mais vous restez un con!
  Comme affectueux regards a partir de la triangle fondamentaliste.

  1. Philippens

   “sons” origines, “en la ville”, “aigre commentaires” “je voudrais pitie”. Ne lasse ma rire!
   Daar moet wel een uitgebreide studie Frans aan zijn voorafgegaan. Misschien is het beter je goed voor te bereiden en niet maar neer te kalken wat in je hoofd opkomt.

   1. Michel108

    Ach u bent zo boven alle materie verheven dat niets inhoudelijks u nog raakt. De zelfgenoegzaamheid van uw posts zijn de blinde vlek in uw denken. Een Gutmensch ten voeten uit. Vorm boven inhoud en mateloos zelfingenomen. Succes ermee.

    1. Philippens

     Dank, dank.
     “Gutmensch” die had ik nog niet. Maar ik lees ook niet alles.

     1. Jacobus

      Hij acht u hoog als een goed mens. Ik zou een dergelijke lofprijzing
      met gevoelens van dankbaarheid in mijn zak steken.

    2. Maaike

     Ik vind zeker dat de commentaren van Philippens ver boven de commentaren van velen hier verheven is.

    3. Staphylocoque

     Kom nou, dit pseudo-Franse bericht had helemaal niets inhoudelijks, maar was volledig op de man gericht.
     Nee, u hoeft het niet met Philippens’ of Jacobus’ standpunten eens te zijn, dat ben ik nl. ook niet.

  2. Jasterke

   en daar is geen woord Nederlands bij 😛

  3. JanvanEechoud

   Wiet, wiet…
   Papa fume une pipe.
   Daar kom ik 2x per jaar Frankrijk en Spanje mee door..

   1. jjvdberg

    Kunt u ook een discussie aan? Of is Nederlands niet uw sterkste kant. Ikk bedoel; lijkt dat op uw Frans?

 8. Philippens

  Mag ik me bij Jacobus aansluiten.
  Dan krijg ik vervolgens de rechtse stront ook nog over me. Over dat verschijnsel heeft het linkse CharlieHebdo overigens talloze cartoons gepubliceerd.
  Een discussie zonder scheldpartijen van één kant, tot en met geweldsbedreigingen toe, is in dit hoekje is tot nu toe hier niet mogelijk geweest.
  Maar ik wacht af, dan kan ik ze opnemen in mijn nieuwe boek “Extreem-rechtse scheldwoorden voor Dummies”.

  1. arie_jansz

   Precies Philippens,

   Een normale discussie is totaal onmogelijk.
   Ik weet slechts 1 positieve uitzonderking en dat is Toetssteen.

   Ondanks een enorm verschil in mening heb ik groot respect voor die man.

  2. cmsuijkerbuijk

   De eerste honderd delen van uw levenswerk “Extreem-linkse scheldwoorden voor Dummies” is een succesnummer, in de zoveelste druk, neem ik aan?

  3. Michel108

   Oh nu bent u ook ineens een held van het vrije woord waar Charlie bewonderende cartoons over maakte. De linkse ridder besmeurd door rechtse stront. Haha. U kunt werkelijk niet helder denken!

  4. JanvanEechoud

   Gut, Philipens,
   Ga je schermen met 12 doden?
   Rechtse stront?
   Ach ja, das waar ook.
   PVVers zijn brievenbus pissers, knieenschieters, kinderverkrachters, kopvoddenrukkers en moslim moordenaars, toch?
   Malloot.
   mvg. Jan v. E.

 9. arie_jansz

  Als reactie op de aanslag in parijs, lijkt me deze maatregel van mevrouw Le Pen redelijk overbodig.

  Voor zover ik kan overzien had geen een grenscontrole deze aanslag kunnen voorkomen.

  Verder moet ik er qua economie niet aan denken dat er geen vrije handel (en verkeer) meer mogelijk zou zijn met Duitsland….dat zou mevrouw Le Pen natuurlijk ook wel willen.

  1. Jacobus

   Ja precies, Le Pen is een tegenstander van de EU en grijpt deze trieste gebeurtenis aan om de EU in een kwaad daglicht te stellen.

   1. cmsuijkerbuijk

    Daar heeft LePen deze gebeurtenis écht niet voor nodig. Die corrupte roversbende, die zich EU noemt, kan dat prima alleen af en doet dat dagelijks uit de losse pols!

   2. Gielah

    Ieder normaal mens is een tegenstander van de EU!
    En wat dat ´in een kwaad daglicht´ zetten betreft… dat kan de EU héél goed zelf… en dat dóet zij ook heel goed zelf… daar heeft zij helemaal niemand van ons bij nodig.

    Het is een walgelijke, geld verslindende en in elk opzicht verkeerde beslissingen nemende dictatuur… en wie daar ook maar een goed woord voor over heeft, staat wat mij betreft glorieus aan de verkéérde kant.

    1. Jacobus

     Het is uw goed recht om tegen de EU te zijn maar het woord dictatuur lijkt me ongepast: de EU steunt op democratische steun van alle lidstaten.
     In Nederland was eer één partij die expliciet tegen de EU is en de laatste Kamerverkiezingen zelfs uitriep tot een ‘referendum over Europa’.
     Die partij verloor fors.

     1. Gielah

      Wat de hersenspoeling van dit misleide volk dus akelig goed demonstreert…. tot zijn eigen schade, zoals blijkt en nog véél meer gáát blijken.

     2. Henk.B

      En de uitslag was uit de EU .
      Maar toen was je even je bril en
      hoor apperaat kwijt .

     3. JanvanEechoud

      ” democratische steun”.
      Lol.
      Je hebt in elk geval toch een soort van humor.

  2. VVM

   Voor Schengen deden wij toch ook handel drijven met andere Europese landen waaronder ook Duitsland?

   Ik denk dat gezien de eerdere en gisteren en vandaag gepleegde aanslagen het heel verstandig is om weer zelf te kunnen beslissen wie er binnen onze landsgrenzen kunnen komen.

 10. Baksteen

  Het plegen van aanslagen en moorden door de islam komt overal voor daar waar de islam grenst aan andere religies en ideologieën. Neem zuid Thailand, daar zijn in de eerste helft van 2014 80 boeddhisten, leraren bewakers, vrouwen op markten etc de keel afgesneden of dood geschoten.
  Het zijn moslims uit de eigen omgeving, net als in Frankrijk. Als de Islamitische bevolking boven een kritisch percentage komt gaat de stille jihad over naar de bloedige jihad en die neemt alleen maar verder toe naarmate de islamitische bevolking toe neemt.
  Het opruien en coordinatie vindt plaats vanuit de moskeeën, die zijn daarvoor ook bedoeld, zoals Erdogan aangeeft.
  Bij de interviews op de radio (1) met moslims, waarbij de interviewers kritische vragen proberen te stellen, overweldigd worden door een inconstitente en niet aflatende vloedgolf van woorden met een herhaling van gemeenplaatsten. Herhaling van de vraag en een vraag om verdere concretisering levert vervolgens niets concreets op. Wat me opvalt in de antwoorden op de vraag wat er gedaan zou kunnen worden door de moslims zelf krijg je het antwoord dat ze aangemoedigd moeten worden nog beter op te letten op bedreigingen, nooit wordt aangegeven dat de imam zou moeten oproepen tot het verminderen van de aanslagen mbv koranteksten. Zouden ze er soms niet zijn…..
  Zou het, na 24 uur rapporteren en het interviewen van de poltiek coorecten niet aardig zijn ook Hans Jansen eens uit te nodigen, zal wel niet, veel te link.

  1. huuskesjong

   ‘Baksteen’: prima betoog.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. NemTudom

  EU hoor niet in het daglicht. Het vergalt het daglicht waardoor het nacht is geworden. Met onzekere handel van banken en Europa vertegenwoordigers die mij en anderen verlichten om hun zakken te verdikken.

 12. Joop Klepzijkert

  jacobus schrijft over hoe de e.u democratisch is, nou dat getuigt van blind en domheid. Het verdrag van Lissabon is echt niet democratisch tot stand gekomen. Via referenda heeft de meerderheid van N.L tegen gestemd. jacobus moet peggold wel zijn, ook zo’n gruwelijke sukkel.

  1. Jacobus

   Het referendum over de Grondwet ging niet over de vraag of we wel of niet een EU willen. Als de kiezer dat werkelijk had gewild had dat kunnen blijken uit de uitslag van de Kamerverkiezingen waarin pro-Europese partijen wonnen en de anti-Europese partij fors verloor.

 13. Jacobus

  @ Gielah,

  “Wat de hersenspoeling van dit misleide volk dus akelig goed demonstreert…. tot zijn eigen schade, zoals blijkt en nog véél meer gáát blijken.”

  Hiermee geeft u aan dat u het volk niet in staat acht een verstandige stem uit te brengen. Dit is in de kern een ondemocratisch standpunt.

  1. Philippens

   Misschien heeft Gielah het over die twintig procent.

 14. Gielah

  Klopt… een gehersenspoeld volk IS ook niet in staat een verstandige stem uit te brengen.
  Kijk potdorie eens hoevelen er nog op de partijen, die dol op de EU zijn, stemmen… terwijl dat grotelijks in hun eigen nadeel is!

  Op zo’n moment is democratie niet altijd een feest.
  Desondanks weet ik absoluut geen beter systeem… dus het móet maar… en moeten wij vooral blijven voortgaan die misleide mensen wakker te schudden en de media tot de orde blijven roepen… want dat zijn in deze natuurlijk grote boosdoeners.

  1. Jacobus

   Uit opiniepeilingen bljkt ook onverminderd een meerderheid voor de EU. De politici zijn gehouden de totstandkoming van de federale staat Europa te realiseren en dat is ook wat feitelijk gebeurt.

  2. Philippens

   Ja, de media hep het gedaan.

   1. Gielah

    Als u dat maar weet.

   2. JanvanEechoud

    Heeft, jongeman.
    Nog niet ingeburgerd?

 15. David

  @Baksteen
  [Het plegen van aanslagen en moorden door de islam komt overal voor daar waar de islam grenst aan andere religies en ideologieën]
  Meer dan dat: zie Baghdad.
  Meestal moorden ze elkaar uit.

 16. dickyrotterdam

  Zou het mogelijk zijn voor een ieder om zich inhoudelijk met het onderwerp bezig te houden! In plaats van elkaar voor rotte vis uit te maken! dat is contraproductief en knap vermoeiend. Het onderwerp is interessant en ik denk dat Marie Le Pen het bij het juiste eind heeft zoals met wel meer onderwerpen!

  1. Henk.B

   Dicky , je hebt gelijk maar het is soms even teveel .

 17. Loonwatcher

  Charlie Hebdo over Marine Le Pen:

  LE PEN – De kandidate die op u lijkt

  http://nordpresse.be/wp-content/uploads/2015/01/affiche-lepen.jpg

 18. Lieftinck

  Ik leefde het grootste deel van mijn leven achter grenzen, en dat functioneerde prima. Tevens was het leven begin jaren 70 minder bedreigend. Oké, je had de Russen. Liever een Rus in mijn tuin dan een Koran onder mijn bed.

  1. Jacobus

   Ik begrijp dat u terugverlangd naar de veiligheid van de Koude Oorlog.

 19. Twan 21

  Le Pen is machtiger dan het zwaard.

 20. Gerben

  Ik wil graag even benadrukken dat de EU niets of nauwelijks iets met vrijhandel te maken heeft. Vrijhandel valt onder de Europese Economische Ruimte (EER). De EU gaat over geld smijten, baantjesmachines en burgers voorliegen. Schengen gaat over vrij verkeer van personen. Voor Schengen kon je de grens ook gewoon over. Ik vind het prima als ik bij de grens mijn paspoort weer af en toe moet laten zien.

  1. Jacobus

   Jawel hoor, de EU betreft (ondermeer) een gemeenschappelijke munt, een gemeenschappelijk financieel en monetair beleid en een vrijhandel die daaraan is gekoppeld.

   1. Gerben

    De gemeenschappelijke munt valt onder de EMU, daar doen ook niet EU-landen aan mee en niet alle EU Landen hebben de gemeenschappelijke munt. Het monetair beleid valt onder de ECB. Zoals gezegd valt vrijhandel is geregeld onder de EER. Het financieel wanbeleid valt wel onder de EU.

 21. Taljaard

  Zowel het federalistische kaartenhuis van de EU als het socialistische multiculturele kaartenhuis staan beiden Gode zij dank op instorten.

  @Phillipens, @Jacobus

  http://youtu.be/bzu01gO3pi4

  1. Jacobus

   Mogelijk is hier de wens de vader van de gedachte.

  2. Staphylocoque

   Nee, dat is te optimistisch. Nu we de EU eenmaal hebben is schier onmogelijk om het af te breken.

   1. Jacobus

    Dat denk ik ook. De federale staat Europa is feitelijk al een feit en die draai je niet meer terug.

    1. Pieter G

     Jacobus
     8 januari 2015 at 20:59

     Dat denk ik ook. De federale staat Europa is feitelijk al een feit en die draai je niet meer terug.
     ———-
     Feitelijk al een feit????
     Een feit is al feitelijk.
     Dit is een pleonasme. Nogmaals Meneer Jacobs. Onzin blijft onzin , dat hoeft echt niet herhaald te worden.

     En dan: ” Die draai je niet meer terug”
     Wie is je in deze als ik vragen mag?

     Diegene die de geldkraan bediend richting Brussel??

     Als u bedoelt dat er een eeuwig durend Europees rijk is gesticht wat altijd zal bestaan komt dat nogal over als een megalomane wens wat de vader van een gedachte is.
     Een nogal ziekelijke gedachte mijnsinziens.

     Velen hebben het geprobeerd…..
     Dat ” eeuwig durende rijk”….

     1. Jacobus

      U heeft gelijk, een feitelijk feit is een ernstige vorm van pleonasme. Gelukkig begreep u wel wat ik bedoelde, namelijk dat de federale staat Europa in verregaande mate is gerealiseerd en dus ook een voldongen feit. Kennelijk was dit ook de bedoeling van de kiezers in alle deelstaten die dit integratieproces democratische steun gaven.

      Of het een duizendjarig Rijk zal worden kunnen we niet weten en ook niet meer meemaken want ik neem aan dat ook u beseft dat een mens in de regel geen duizend jaar leeft. Ik ben het met uw eens dat dit nochtans voor zeker houden een megalomane indruk maakt.

 22. Taljaard

  Wacht maar totdat Siriza in Griekenland de meerderheid haalt bij de verkiezingen, Marine le Pen de volgende president van Frankrijk wordt en het Britse volk een dikke ”Get lost!” in de richting van het politburo in Brussel maakt.
  Bovendien is de (pl)euro nog steeds een met ducktape aan elkaar geplakt onding, dat eigenlijk in 2012 al was overleden en tot nu toe met kunst en vliegwerk overeind is gehouden.

 23. Luctor et emergo

  Gisteren op het NOS journaal viel me op dat veel mensen in hoofdzaak bang zijn dat dit goed is voor extreem rechts (of zelfs slechts voor moslims) en dat de vrijheid in het geding is. Misschien allemaal waar, maar dan ga je mijns inziens voorbij aan het echte probleem. En dat ligt in het feit dat moslims zich superieur voelen t.o.v. christenen en ongelovigen en alleen daarom al geen kritiek/spot kunnen verdragen.

  Wat mij betreft wordt het tekenen van beledigende cartoons van Mohammed verboden als het echte probleem ook wordt aangepakt, namelijk de voortdurende immigratie. De banlieus in Frankrijk blijven ook (relatief) arm doordat er steeds weer nieuwe immigranten aankomen uit de derde wereld. Het extreme gedachtegoed binnen de Islam wordt niet gedeeld door een enkeling, maar door een groot gedeelte van de moslims. Dit verander je echt niet zomaar en zeker niet door ‘lief’ te zijn voor moslims.

 24. David

  De moslims radicaliseren overal ter wereld. Kern lijkt mij de vrouwenemancipatie. Overal worden vrouwenrechten teruggedraaid, vrijheid beknot. De situatie is vergeleken met 40 jaar geleden dramatisch slechter.

 25. Ruud562

  Wouters “Het verdrag van Schengen is een concrete uiting van deze vrijheid.”
  Nou, Wouters, déze zogenaamde vrijheid offer ik graag op voor de veiligheid én vrijheid van al mijn hier wonende dierbaren!
  Je suis Charlie!

 26. L. Michielsen

  Ik had besloten om niet meer te reageren op die Tim. Engelbart. Daarom maar hier want hij heeft alle stukjes over de terroristische aanval gekaapt.
  DDS is jammer genoeg verworden tot een soort kippenhok met heel veel links gekakel van kippen zonder kop en wat erger is, met blogs van mensen die mij niet aanstaan. Daarom voor het laatsts mijn reactie in DDS.
  Ik ben het geheel eens met de kreet “Je Suis Charlie”.
  Maar onder de mensen die met dit bord lopen zijn vele hypocrieten die daar niet thuishoren. Ook heel veel overheidslieden die schaamteloos het volk voorhouden dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is.
  Het is een gotspe dat mensen als Rutte daar staan, dat vele burgemeesters daar staan vooral degenen die klaarstonden met aangiftebiljetten tegen Wilders.
  Ik heb alleen maar respect voor mensen die lang voordat de schietpartij begon daadwerkelijk het “Je suis Charlie” idee naar voren brachten en daar veelal
  door onze eigen overheid, mede aangestuurd door de verschrikkelijke EU voor vervolgd en gedemoniseerd werden.
  Maar wat nu? Ik kan het al voorspellen.
  Het zal zijn als een heftige onweerswolk die overdrijft.
  Nu veel donder en bliksen, daarna nog wat gerommel en vervolgens zakt alles als een pudding in elkaar en blijft, behalve wat maatregelen in de marge, bij het oude.
  Ik zal pas blij zijn als autochtone meisjes en “ongelovigen” met gerust hart door de huidige “no-go” gebieden kunnen wandelen, zonder bespogen, nageroepen of zelfs verkracht (Zweden) te worden.
  Dag allemaal. Kakel in vrede verder.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.