'Terroristen ISIS zijn coke-snuivers'

Geen categoriejan 06 2015, 16:00
Het zou me niets verbazen als ze aan de coke zitten.
Hoe houden de terroristen van ISIS het vol op het slagveld? Hoe kunnen ze leven met het massaal afslachten van iedereen die niet islamitisch of islamitisch genoeg is? Het zijn natuurlijk ongelofelijke barbaren die christelijke kindjes onthoofden, maar zelfs de grootste barbaren kunnen last krijgen van nachtmerries en misschien zelfs van hun geweten. In ieder geval een deel van hen.
De kans is groot dat de terroristen van ISIS dagelijks een portie coke snuiven om de dag door te brengen. Althans, dat vertellen Koerdische strijders, die zich al maanden verzetten tegen de opmars van het islamitische terreurleger. De Koerden hebben onlangs een flinke zak wit poeder gevonden bij de lokale ISIS-leider Abu Zahra, die is doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met de Koerden.
Het gaat volgens de Koerden om cocaïne dat werd uitgedeeld onder de terroristen. Of het waar is? Het zou propaganda van de Koerden kunnen zijn, maar het zou me niets, maar dan ook helemaal niets verbazen dat ze bij ISIS cocaïne gebruiken, omdat een normaal mens niet massa's mensen kan afslachten zonder er gek van te worden. Zie ook dit filmpje dat VICE online heeft gezet:
https://www.youtube.com/watch?v=8zgf6YtnCDM
De NOS schrijft:

Er wordt al langer gesproken over drugsgebruik bij IS. Zo zou de beul van de onthoofde westerlingen, Jihadi John, op de filmpjes onder invloed zijn van qat. Voor de buitenwereld presenteren de strijders zich als felle tegenstanders van alcohol, drugs en sigaretten. Koerdische strijders zeggen dat ze al eerder pillen en spuiten hebben gevonden aan het front met IS.

De NOS laat ook een woordvoerder van verslavingskliniek Jellinek aan het woord. Volgens Floor van Bakkum maakt cocaïne je "actiever, alerter en gefocust. Je krijgt ook meer zelfvertrouwen." Maar ook: "Je wordt overmoedig, raakt opgefokt. Cocaïne is niet bevorderlijk voor de samenwerking." Dat past helemaal in het beeld dat we van ISIS hebben.
Het zijn stuk voor stuk opgefokte, overmoedige hufters die steeds grotere delen van Syrië en Irak terroriseren. De hypocrisie is stuitend: ze zijn als 'vrome' moslims fel tegen drugs, in welke vorm dan ook, maar intussen snuiven ze zichzelf door de oorlog heen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten