Britse fan van ISIS bereidde 16-jarige dochter voor op huwelijk met jihadist

Geen categorieaug 22 2015, 17:00
Een 16-jarig meisje is door de Britse autoriteiten in bescherming genomen tegen haar eigen familie.
De reden? Haar ouders indoctrineerden haar met ISIS-propaganda en wilden haar uithuwelijken aan een ISIS-jihadist. Dat bericht het Britse de Daily Mail.
De krant legt uit:
"Een meisje dat geradicaliseerd is in haar eigen huis, dat gevuld is met ISIS-propaganda, moet bij haar ouders worden weggehaald. Dat heeft een rechter beslist.
"Er werden handleidingen om bommen te maken gevonden in het huis van het 16-jarige meisje, alsmede foto's van onthoofde mensen."
Het meisje is zonder meer geradicaliseerd, maar volgens haar ouders komt dat door haar ouders. Rechter Justice Hayden zegt dat de ouders van het meisje haar net zoveel schade hebben berokkend als 'normaal misbruik.' Ze leed, aldus Hayden, zwaar onder psychologische en emotionele druk omdat ze continu geconfronteerd werd met bijzonder gewelddadige beelden, én omdat haar ouders haar erop voorbereidden dat ze naar Syrië zou afreizen om daar met een jihadist te trouwen.
De rechter gaf de opdracht om het meisje uit haar ouderlijk huis te verwijderen omdat ze daar continu omringd was door ISIS-propaganda. De politie vond ongelooflijk veel documenten, magazines, video's en foto's in het huis. Sommige van die documenten waren van haar, andere video's en foto's waren van haar zusjes en broertjes, en van haar ouders. Afgelopen december (2014 dus) werd ze uit een vliegtuig naar Turkije gehaald omdat de autoriteiten ervan op de hoogte was dat ze naar Syrië wilde gaan om zich bij ISIS te voegen.
Hoewel de ouders van het meisje tijdens de rechtszaak zeiden dat ze hun best deden om ervoor te zorgen dat hun kind niet radicaliseerde is de rechter het daar niet mee eens. Volgens hem waren de ouders juist de belangrijkste inspiratiebron voor hun dochter en deden ze er in het geniep alles aan om haar te veranderen in een extremist die bereid was om zelf aanslagen te plegen - of om mensen te steunen die dat van plan waren. Op haar eigen iPad werd een boek gevonden dat "44 Manieren om de Jihad te Steunen" heet. Ook vonden ze materiaal waarin vrouwen en meisjes werd uitgelegd hoe ze stiekem naar Syrië konden reizen.
Vanwege de actieve rol van haar ouders in haar radicalisering heeft de rechter besloten om het meisje aan Jeugdzorg toe te vertrouwen. Hij legde uit tijdens zijn uitspraak:
"Ik zie niet in hoe dit meisje intellectueel en psychisch gezond kan worden zolang ze thuis woont. De misleiding van de ouders is te groot."
Hoewel er vaker moslim-radicalen opgepakt worden die naar Syrië willen afreizen om zich bij de Jihad te voegen gebeurt het maar zelden dat een jonge radicaal weggehaald wordt bij zijn of haar gezin. De reden dat dit nu wel gebeurde moge duidelijk zijn: haar ouders zijn zo radicaal dat het onmogelijk is voor het meisje om bij ze te wonen en niet uit te groeien tot een extremist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten