Veteraan van Tweede Wereldoorlog verliest zijn woning. Dan komt zijn gemeenschap in actie

Geen categorienov 07 2015, 18:00
Tientallen familieleden, vrienden en vreemden - die hem het beste wensen - kwamen onlangs langs bij een feestje ter ere van de thuiskomst van Johnnie Hodges, een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog.
Nadat hij meer dan 60 jaar lang in zijn huis woonde in Humboldt Parkway in Buffalo werd Johnnie deze zomer opeens uit zijn woning gezet omdat hij de hypotheek niet meer kon betalen. De reden? Zijn vrouw was ernstig ziek geworden en had (dure) medische zorg nodig. De arme Johnnie moest kiezen: hij kon de zorg voor zijn vrouw betalen of zijn hypotheek, maar niet allebei. Hij koos voor de liefde van zijn leven.
Toen mensen van de bank langskwamen om hem uit zijn woning te zetten weigerde Johnnie mee te gaan. Hij bleef gewoon liggen. Uiteindelijk moest er een stretcher komen: men zette hem daarop en droeg hem letterlijk uit zijn huis.
[caption id="attachment_123704" align="aligncenter" width="410"]Foto: Chris Caya/WBFO News Foto: Chris Caya/WBFO News[/caption]
Het is een vreselijk verhaal, maar gelukkig loopt het goed af. Een vreemde hoorde namelijk wat er gebeurd was en had meteen medelijden met de 90-jarige oorlogsveteraan. De vreemde zette een GoFundMe-actie op in een poging om genoeg geld voor Johnnie op te halen zodat hij zijn huis alsnog kon afbetalen.
Korte tijd later had men 100.000 dollar opgehaald. Onlangs kon Johnnie terug naar zijn woning.
Je kunt je er iets bij voorstellen dat zijn thuiskomst ontzettend emotioneel was voor Johnnie.

"Ik wil iedereen bedanken die mij en mijn familie geholpen heeft. Ook dank ik God voor alles wat Hij voor ons gedaan heeft."

Toen Johnnie thuiskwam werd hij omringd door vrienden, familieleden, kennissen en totale vreemden, waaronder politici. Zij wilden het moment graag met hem delen.
Zo zie je maar weer dat wij als burgers onze medemens ontzettend kunnen helpen door initiatief te tonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten