Laffe Omroep West pleegt zelfcensuur: verwijdert felicitatie voor dochter Fleur Agema na linkse kritiek

Geen categoriefeb 18 2016, 00:00
Toen de linkse moslima Ouafa Oualhadj losging op Twitter, verwijderde Omroep West het artikel direct.
Dat veel Nederlandse media bang zijn om ook maar iets te schrijven waar mensen aanstoot aan zouden kunnen nemen (met name als de mensen in kwestie moslims zijn) is bekend. Maar de Haagse Omroep West gaat wel érg ver in hun zelfcensuur. Omstreeks 21 uur op 17 februari tweette Omroep West een artikel over de verjaardag van de dochter van Fleur Agema:
Screen Shot 2016-02-17 at 23.43.54
Even daarvoor had Fleur Agema een buitengewoon schattige foto van haar inmiddels eenjarige dochtertje op Twitter gezet, en Omroep West had er een artikel over geschreven. Leuk, nietwaar?
Nou, niet als het aan de linkse Haagse moslima Ouafa Oualhadj, alias "Ouafa du Monceau" ligt. Die ging direct helemaal los:
Screen Shot 2016-02-17 at 23.47.25
Want een felicitatie aan de dochter van een PVV'er, dát mag natuurlijk niet van politiek-correcte azijnzeikers! Elke serieuze journalist zou zo'n zeurtweet lachend terzijde schuiven, maar nu komt het schokkende: Omroep West verwijderde de tweet én het artikel direct. Tot grote tevredenheid van Oualhadj:
Screen Shot 2016-02-17 at 23.47.40
Omroep West maakt zich hiermee natuurlijk totaal belachelijk, want het internet vergeet niets. Het is dus voor iedereen zonneklaar waar de Haagse omroep mee bezig is: laffe zelfcensuur. Fleur Agema was not amused, en vindt het hele gebeuren vooral heel erg verdrietig:
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/700058505605214208
En dat is het. Het maakt niet uit of je de PVV geweldig vindt, of juist een rotpartij. Als je heisa maakt over een artikel over een jarige peuter, ben je gewoon dieptriest bezig. En een omroep die ingaat op dat soort gezeur, is absoluut niet serieus te nemen als journalistiek medium.
Gelukkig buigen wij bij De Dagelijkse Standaard níét voor zeurkousen, van welke politieke kleur dan ook. Daarom bij dezen: Ziva Wies Agema, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
https://twitter.com/FleurAgemaPVV/status/699882603164393472
UPDATE: Omroep West heeft inmiddels gereageerd op de ophef. Volgens hoofdredacteur Renzo Veenstra werd het verjaardagsvericht over Ziva Wies verwijderd om de privacy van de kleine meid te beschermen. Dat komt natuurlijk niet zo heel geloofwaardig over, aangezien de foto door moeder Agema zélf op Twitter was gezet, en daar ook door duizenden mensen wordt gezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten