Amerikaanse moslimleider: 'De islam is hier om te domineren'

Geen categoriejun 04 2016, 20:00
Vrede zij met u (zolang u de islam maar omarmt!).
Haitham Ibn Thbait is een Amerikaanse leider van Hizb ut Tahrir, een bekende fundamentalistisch-islamitische organisatie. Om mij volstrekt onbekende redenen krijgt hij echter alle ruimte om zijn intolerante denkbeelden te verspreiden:

Haitham Ibn Thbait, of the American chapter of Hizb Ut-Tahrir, recently exhorted American Muslims to avoid falling into the “electoral trap” and called upon them not to vote in the U.S. elections, saying that getting Muslims to vote was part of an effort to assimilate them and that they had been “tricked” into voting for Clinton, Bush, and Obama in the past. Speaking at the Khilafah 2016 conference, held in Chicago on May 15, Ibn Thbait further called Obama a “terrorist” and said that “Islam is here to dominate.” The address was posted on YouTube by Hizb Ut-Tahrir on May 20.

Deze conferentie vond plaats in de Amerikaanse stad Chicago, de stad van Barack Obama. Hoewel je zou denken dat Ibn Thbait Obama daar daarom een beetje zou prijzen, bleek het tegendeel waar te zijn. Hij noemde de president een terrorist en voegde eraan toe dat de islam in Amerika is "om te domineren." Daarbij maakte hij duidelijk dat moslims niet moeten deelnemen aan het democratische proces, dat hij als onislamitisch en dus onrein beschouwt.
Hij zei dan ook letterlijk:

"Islamitisch activisme in een systeem van ongelovigen is verboden."

Met andere woorden, moslims die wel meedoen aan het democratische proces handelen wat hem betreft in strijd met Allah's wil.
Knettergek natuurlijk, maar het allerergste is dat veel aanwezigen zijn mening delen. Zo werd er regelmatig "Allahu Akhbar" of "God is groot" gescandeerd toen Ibn Thbait losging.
Het publiek reageerde op dezelfde manier toen deze opperfundamentalist het volgende zei:

"We hebben Obama in Caïro gezien, en later in Baltimore, waar hij vertelde welk soort islam in zijn ogen acceptabel is. Broeders en zusters, Obama is niet een islamitische geleerde. Hij is een terrorist. Hij representeert een terroristisch systeem. Hoe halen we het in ons hoofd om hem de macht te geven om ons te vertellen wat de islam is?"

Hij ging verder:

"Ze proberen je te intimideren zodat je hun manier van leven omarmt. Ze willen onze islam veranderen. Zij zijn niet onze poppenspelers en wij zijn niet hun trekpoppen. We zijn een zegening en een medicijn. We hebben duidelijke oplossingen voor de mensheid, en we moeten ons ook zo gedragen. Moslims in het Westen zijn deel van deze worsteling. We moeten onze impact in deze wereldwijde strijd niet onderschatten. We moeten eerlijk zijn over wie we zijn, wat onze wereldwijde doelen zijn, en altijd en overal het systeem van de [red.: politieke] islam propageren, en het uitleggen aan zowel moslims als niet-moslims. Val niet in de democratische val."

Natuurlijk is het sowieso zorgwekkend dat er moslims bestaan als deze Ibn Thbait, maar het is nog erger dat hij alle ruimte krijgt om deze hatelijke ideologie te verspreiden. Veel jonge moslims zullen naar hem luisteren en zijn denkbeelden overnemen. En dat zal op termijn voor enorme problemen zorgen. Sterker nog, dat doet het nu al.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten