Britse moslim-politiecommandant: 'Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je religies mag beledigen'

Geen categoriejun 16 2016, 20:00
Welkom in het nieuwe Groot-Brittannië waar de sharia en de (zelfbenoemde) shariapolitie het tegenwoordig voor een groot deel voor het zeggen heeft.
De Police Chief Inspector voor het district van (Groter) Manchester zegt dat de vrijheid van meningsuiting in zijn ogen niet inhoudt dat het mensen vrijstaat om "cultuur, religie of tradities" te beledigen. Daarmee doelt hij natuurlijk eerst en vooral op de islamitische cultuur, religie en tradities, want het zijn juist moslims die hun kont stelselmatig afvegen met de oude Britse tradities die Groot-Brittannië groot hebben gemaakt.
Voor je denkt "wat is een police chief inspector?" hier het antwoord. Kort gezegd komt het erop neer dat het een politiecommandant is. Iemand in die functie heeft vaak de leiding over bepaalde eenheden en in sommige regio's is hij zelfs de hoogste agent in een heel district. Chief Inspector Umer Khan heeft dus bijzonder veel macht en invloed.
Natuurlijk zou hij zijn positie voor goede doelen kunnen gebruiken, maar helaas, zo zit deze man niet in elkaar. Hij vindt het namelijk veel belangrijker om 'islamitische waarden' (lees: de sharia) te verdedigen dan de Britse normen en waarden. Hij gaat zelfs zo ver om te stellen dat de vrijheid van meningsuiting alleen maar gebruikt moet worden "om tolerantie te verspreiden."
Wat? De vrijheid van meningsuiting betekent nu dat we allemaal de islam moeten prijzen en vooral niets kritisch mogen zeggen?
Heel gek, maar ik krijg de indruk dat de integratie van meneer Umer niet helemaal goed is verlopen. Daar is duidelijk iets misgegaan.
Het ergste van dit alles? Het is niet de eerste keer dat deze agent in het nieuws komt. Vorig jaar sprak hij een groep joden toe die hij vertelde dat hij "trots" was om politiecommandant "en moslim" te zijn. Ook liet hij hen weten dat de politie zag dat de spanningen tussen diverse religieuze groepen aan het toenemen waren en dat hij ervoor zou zorgen dat "hatelijke woorden" niet getolereerd zouden worden. Let wel: hatelijke woorden over bepaalde religies (lees: ongetwijfeld eerst en vooral de islam).
De echte vraag is daarom: waarom is deze man nog niet ontslagen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten