'Turkse spionnen bespioneren Nederturken'

Geen categorieaug 24 2016, 8:00
Turks fruit, maar dan een beetje anders.
Kenners zeggen dat de Turkse inlichtingendienst (de MIT) Nederturken bespioneert.
Nederlandse Alevieten, Koerden en Gülen-aanhangers zeggen er geen moment over te twijfelen: de MIT houdt hen honderd procent zeker in de gaten. De Koerdische activiste Latif Tali legt uit:

"Vaak staat er bij een demonstratie iemand te filmen of te fotograferen."

Dit kan absoluut niet als een verrassing komen voor mensen die enigszins bekend zijn met de MIT. Dat filmen van demonstranten is precies wat de MIT ook in Turkije zelf doet. Ik heb demonstraties bijgewoond in dat land in verband met Gezi Park, waar ik ze met eigen ogen bezig heb gezien. Er werd mij zelfs 'gevraagd' om mijn beelden aan hen over te dragen, zodat ze demonstranten konden identificeren (en later dus ongetwijfeld konden bestraffen). Ik weigerde daar aan mee te werken, waarna er (gelukkig) niet verder werd aangedrongen. Maar ja, dit gebeurt. Vaak.
Als de MIT agenten heeft in Nederland -- en daar twijfelt verder niemand aan -- zullen zij ongetwijfeld hetzelfde doen. VVD-Kamerlid Han ten Broeke zegt dat ook met zoveel woorden tegen De Telegraaf. Daarbij citeert hij de zaakgelastigde van de Turkse ambassade, ene meneer Aykan. Die zei onlangs: "Wie veertig jaar heeft geïnfiltreerd, wordt vroeg of laat door onze diensten opgespoord." Hij bewijs gelijk te hebben: de ambassade ontsloeg verschillende mensen die ervan beschuldigd worden Gülen-aanhangers te zijn.
En dat is niet alles. De Duitse 'Commissie Stiekem' is er bijvoorbeeld achter gekomen dat er maar liefst 6.000 (zesduizend!) MIT-agenten rondlopen in Duitsland. Dit is geen grap en ook geen overdrijving. Er zijn letterlijk duizenden MIT-spionnen actief in Duitsland. In Nederland zijn dat er ongetwijfeld minder, maar kenners twijfelen er niet aan dat het ook in ons land om serieuze aantallen gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten