Van der Laan loog over intocht: ALLE Zwarte Pieten worden vervangen door schoorsteenpieten

Geen categorienov 04 2016, 11:05
Eerder zei de burgemeester dat 75 procent van de Pieten dit jaar zou worden vervangen door schoorsteenpieten. Dat blijkt nu een bewuste strategie te zijn geweest om burgers op het verkeerde been te zetten.
Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft bewust gelogen over de Sinterklaasintocht in Amsterdam. Terwijl hij vorige maand nog beweerde dat 75 procent van de Pieten zou worden vervangen door zogeheten schoorsteenpieten, is nu uitgelekt dat alle Zwarte Pieten worden vervangen. Bij de intocht volgende week zal dus geen enkele traditionele Zwarte Piet te zien zijn.
Dat is opmerkelijk. Vorige maand schreef ik al op DDS over de Amsterdamse Sinterklaasintocht en de kwalijke rol van burgemeester Eberhard van der Laan. Hij had toegegeven aan de anti-Zwarte Piet-lobby en kondigde in de gemeenteraad aan dat dit jaar 75 procent van de Pieten bij de intocht alleen wat roetveegjes op hun gezicht zou hebben in plaats van de traditionele zwarte schminck. Slechts een kwart van de Pieten zou nog zwart zijn. De fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam meldde het dolblij op Twitter:
https://twitter.com/RutgerGW/status/786632608822206465?ref_src=twsrc%5Etfw
Nu blijkt dus dat Van der Laan nog veel verder wil gaan: niet 75 procent maar 100 procent van de Pieten wordt vervangen door roetpieten. Dat onthult Jan Dijkgraaf vandaag op zijn blog. Een betrokkene bij de intocht vertelde hem het volgende:

“Dames en heren, hier even een uitleg m.b.t. hetgeen vandaag in de media is gecommuniceerd. We gaan 100% schoorsteen en met pruiken. De reden dat er TENMINSTE 75% is gecommuniceerd is dat we de extreme pro-pieten niet op ons dak willen en dus rust tijdens de intocht. We hebben altijd 75% gecommuniceerd dus geen verrassing, nu is er TENMINSTE bijgekomen. We voorkomen dan ook nog gezeik als er wel plotseling een zwarte piet over de hekken komt.”

Jan Dijkgraaf postte ook screenshots van het Whatsappbericht op Twitter om alle twijfel weg te nemen: de Gemeente Amsterdam en de Stichting Sinterklaasintocht Amsterdam hebben samengespannen om Zwarte Piet definitief in de ban te doen. En in plaats van daar open kaart over te spelen, probeerden ze het verborgen te houden uit angst voor boze reacties van liefhebbers van Zwarte Piet.
https://twitter.com/jndkgrf/status/794460807438467072?ref_src=twsrc%5Etfw
Zoals Dijkgraaf zelf al zegt: Van der Laan heeft de boel bedonderd. En op de meest laffe manier mogelijk: in plaats van als een man te staan voor zijn beslissing, probeerde hij het verborgen te houden. Kennelijk heeft Van der Laan net zo'n hekel aan transparantie en openheid als aan Zwarte Piet. Schande!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten