Belachelijke Van der Laan wil volgend jaar alle Zwarte Pieten weghebben uit Amsterdam

Geen categorieokt 14 2016, 12:00
Dit jaar zal slechts een kwart van de Pieten zwart zijn, volgend jaar moet Zwarte Piet helemaal verdwijnen.
Het is zover: Eberhard van der Laan heeft officieel toegegeven aan de lobby van Zwarte Piet-haters. De Amsterdamse burgemeester kondigde aan dat dit jaar bij de Amsterdamse Sinterklaasintocht 75 procent van de Pieten zogeheten 'Roetpieten' zullen zijn. Dat is dus niet de traditionele Zwarte Piet waar we allemaal zoveel van houden, maar een Piet met slechts wat roetveegjes op zijn gezicht.
Alsof dat nog niet erg genoeg is, zal er volgend jaar zelfs geen enkele Zwarte Piet meer welkom zijn bij de intocht. De fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam is dolblij:
https://twitter.com/RutgerGW/status/786632608822206465
Volstrekt belachelijk natuurlijk. Zwarte Piet is onderdeel van de Nederlandse cultuur, hoe arrogant van Van der Laan om zomaar van bovenaf te beslissen dat dat moet veranderen. Zoals Damiën Zeller, zelf van Surinaamse komaf, vandaag op DDS schreef:

Ik wil dat mijn kinderen later net zo zorgeloos dit kinderfeest kunnen vieren als dat ik dat heb gedaan. Want het Sinterklaasfeest draagt zeker bij aan de ontwikkeling van kinderen en zou juist voor saamhorigheid moeten zorgen in plaats van, door een kleine groep radicalen aangejaagde, verdeeldheid.

Precies! Het slaat nergens op dat politici buigen voor een klein groepje radicalen dat tegen Zwarte Piet is. Als deze mensen zo'n hekel hebben aan Sinterklaas en Zwarte Piet, staat het hen natuurlijk vrij om het feest niet te vieren. Maar het is bizar dat ze het feest voor iedereen willen verpesten door hun mening aan de hele samenleving op te leggen. Het is nóg bizarder dat een man als burgemeester Van der Laan toegeeft aan de belachelijke eisen van deze activisten.
Je zou verwachten dat een burgemeester er voor alle inwoners van de stad is. Maar de Amsterdamse burgemeester is er vooral voor een klein groepje activisten dat een kinderfeest wil verzieken, terwijl hij de meerderheid van de Amsterdamse burgers in de kou laat staan. Van der Laan moet zich schamen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten