Belachelijke Van der Laan wil volgend jaar alle Zwarte Pieten weghebben uit Amsterdam

Dit jaar zal slechts een kwart van de Pieten zwart zijn, volgend jaar moet Zwarte Piet helemaal verdwijnen.

Het is zover: Eberhard van der Laan heeft officieel toegegeven aan de lobby van Zwarte Piet-haters. De Amsterdamse burgemeester kondigde aan dat dit jaar bij de Amsterdamse Sinterklaasintocht 75 procent van de Pieten zogeheten ‘Roetpieten’ zullen zijn. Dat is dus niet de traditionele Zwarte Piet waar we allemaal zoveel van houden, maar een Piet met slechts wat roetveegjes op zijn gezicht.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, zal er volgend jaar zelfs geen enkele Zwarte Piet meer welkom zijn bij de intocht. De fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam is dolblij:

Volstrekt belachelijk natuurlijk. Zwarte Piet is onderdeel van de Nederlandse cultuur, hoe arrogant van Van der Laan om zomaar van bovenaf te beslissen dat dat moet veranderen. Zoals Damiën Zeller, zelf van Surinaamse komaf, vandaag op DDS schreef:

Ik wil dat mijn kinderen later net zo zorgeloos dit kinderfeest kunnen vieren als dat ik dat heb gedaan. Want het Sinterklaasfeest draagt zeker bij aan de ontwikkeling van kinderen en zou juist voor saamhorigheid moeten zorgen in plaats van, door een kleine groep radicalen aangejaagde, verdeeldheid.

Precies! Het slaat nergens op dat politici buigen voor een klein groepje radicalen dat tegen Zwarte Piet is. Als deze mensen zo’n hekel hebben aan Sinterklaas en Zwarte Piet, staat het hen natuurlijk vrij om het feest niet te vieren. Maar het is bizar dat ze het feest voor iedereen willen verpesten door hun mening aan de hele samenleving op te leggen. Het is nóg bizarder dat een man als burgemeester Van der Laan toegeeft aan de belachelijke eisen van deze activisten.

Je zou verwachten dat een burgemeester er voor alle inwoners van de stad is. Maar de Amsterdamse burgemeester is er vooral voor een klein groepje activisten dat een kinderfeest wil verzieken, terwijl hij de meerderheid van de Amsterdamse burgers in de kou laat staan. Van der Laan moet zich schamen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Van der Laan kiest politiek correct voor een paar zeurende activisten en denkt ermee de grote Surinaamse minderheid te bedienen. Wat een kortzichtige man, misschien moet hij deze post verlaten. Je bent er als burgemeester voor iedereen en als je het uit partijpolitiek niet op kunt brengen dan moet je maar weg. Een gekozen burgemeester is er niet voor niets een waardevolle wens.

 2. henk vintage

  Van der Laan, ook P.v.d.A.
  Zodat U weet welke partij het goed voor heeft met de Nederlandse tradities.

 3. Sniper666

  Eberhard van der Laan (Partij voor de Allahtonen) is een joods burgemeester die in een lange lijn PvdA joodse burgemeesters staat. Hun hobby is thee drinken, pappen en nathouden. Hiermee is alles gezegd.

  1. robmdw

   Het Joodse is eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse cultuur geweest. Waarschijnlijk zo belangrijk dat ook van der Laan als een ‘ Joodse…. burgemeester’ gezien wordt.

 4. Timo

  Van der Laan is een minkunkel die Amsterdam ten gronde is aan het richten met al zijn maatregelen tegen de wil van de bevolking, zaken en horeca Amsterdam.
  Het wordt tijd dat deze idioot weggaat. Goedschiks dan wel kwaadschiks.

  Een diep triest figuur die een volkomen misplaatste en onterechte beslissing neemt.

 5. Beukman

  Ik heb nog geen kind horen klagen over deze minieme wijziging in een van de uiterlijkheden van dit kinderfeest.

  1. Vabis

   De kinderen in jouw omgeving zijn dan zeker gehersenspoeld, die volgen braaf op wat hun politiek correcte ouders verordonneren.

   1. Beukman

    Welnee, het is allemaal tuig, maar mét fantasie.

    1. Vabis

     Dat het tuig wordt later dat is zeker na zo’n hersenspoeling, links tuig wel te verstaan, appels vallen doorgaans onder de boom waaraan zij groeien.

     1. Beukman

      Welnee, dat tuig heeft die appels al gegapt voor ze de grond onder de boom hebben geraakt.

 6. Ali Yas

  “Het slaat nergens op dat politici buigen voor een klein groepje radicalen dat tegen Zwarte Piet is.”

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Doordat het vieren van Sinterklaas veranderd is van een feestje in familieverband in een publiek georganiseerd festival. Als Van der Laan de Amsterdamse Zwarte Pieten betaalt, gaat hij er ook over hoe die narren worden gekleed en geschminkt. Live with it.

 7. Ruud562

  Yas    3 uur ago
  “Het slaat nergens op dat politici buigen voor een klein groepje radicalen dat tegen Zwarte Piet is.”
  Hoe heeft het zover kunnen komen? Doordat het vieren van Sinterklaas veranderd is van een feestje in familieverband in een publiek georganiseerd festival. Als Van der Laan de Amsterdamse Zwarte Pieten betaalt, gaat hij er ook over hoe die narren worden gekleed en geschminkt. Live with it.
  Nee Ali, de publieke intochten waren hier al voordat wellicht jij geboren was, jouw familie hier een voet aan land had gezet. Ten aanzien van Zwarte Piet (én ook Sinterklaas, zeker in Amsterdam) betreft het puur uitermate walgelijk, politiekcorrect beleid van smerige bestuurders die in hun ivoren torens wel even op hun manier politiek bedrijven, daarin gesteund door de evenzo walgelijke staats-tv en diverse bladen en kranten! Een manier waardoor miljoenen inwoners van dit land, van klein tot groot, van blank tot zwart, een feest waar ze al maanden maar uitkijken en keken volledig zien verstieren! En dat allemaal vanwege een klein groepje die geestelijk niet helemaal in orde zijn of als parasiet uit zijn op overheidsgeld, vanwege een 150 jaar oud verleden!

  1. Ali Yas

   “Nee Ali, de publieke intochten waren hier al voordat wellicht jij geboren was”

   Dat kan wel waar wezen, maar met een subsidie van maar liefst 100.000 euro wordt de intocht van Sinterklaas gewoon door de gemeente Amsterdam betaald. En wie betaalt, bepaalt.

   Ondertussen staat het de Amsterdammers natuurlijk vrij met de voeten te stemmen. En misschien is er wel een andere gemeente die de traditie wél trouw wil blijven en daar ook wat voor over heeft. Er zijn wel relevantere havensteden dan Amsterdam, Rotterdam bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.