ISIS publiceert lijst van kerken in Nederland en de VS, roept volgelingen op om ze aan te vallen

Geen categoriedec 23 2016, 16:20
Op de lijst van ISIS staan meerdere Nederlandse adressen.
Terreurbeweging ISIS heeft een lijst met doelwitten gepubliceerd aan jihadisten, bericht website Vocativ. Op de lijst staan kerken in de VS, Canada, Frankrijk en Nederland. Ook adressen van hotels en sportstadions staan op de lijst als potentiële doelwitten. ISIS roept jihadisten op om aanslagen te plegen op deze plekken, en wil dus kennelijk nog meer aanslagen plegen tijdens de kerstperiode. Wat vooral angstaanjagend is, is dat de oproep is gedaan ná de aanslag op een Kerstmarkt in Berlijn. Wat ISIS betreft, is het dus nog niet afgelopen met de terreur.
De terreurbeweging geeft met het verspreiden van de adressenlijst aan, dat meerdere landen als doelwit worden beschouwd. Voor Nederland is dat reden tot zorg: ISIS heeft hier nog geen grote aanslag kunnen plegen, dus is het wellicht des te aantrekkelijker voor de terroristen om ook ons land aan te vallen. En met het opengrenzenbeleid van de Schengenzone in de Europese Unie kan een terrorist vrij reizen door heel Europa.
Hoe weinig controle we hebben over onze eigen grenzen blijkt wel uit het feit dat de Berlijnse Kerstmarktterrorist, Anis Amri, vandaag door de politie is doodgeschoten in Milaan. Hij was van Duitsland naar Frankrijk gereisd met de hogesnelheidslijn, en vanuit Frankrijk naar Milaan gegaan. Deze gewapende terrorist kon dus zonder problemen door meerdere Europese landen reizen, met alle risico's van dien. Jan Roos sprak vanmorgen ware woorden over die kwalijke situatie:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/812234918742913024
Het is voor onze veiligheid noodzakelijk om een veel strenger grens- en asielbeleid te gaan voeren. Zeker nu ISIS ons land expliciet vermeldt in een lijst met mogelijke doelwitten, kunnen we niet toestaan dat terroristen vrijuit door Europa kunnen reizen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten