RTL gaat keihard af: Boer Zoekt Vrouw verslaat 'Rode Hoed Debat' in de kijkcijfers

Geen categoriefeb 27 2017, 13:00
Slechts 1,2 miljoen mensen keken naar het ' grote lijsttrekkersdebat.' Goh, hoe zou dat toch komen?
Hilarisch! Het grote lijsttrekkersdebat van RTL Nieuws, het zogenaamde RTL Rode Hoed Debat, van gisteravond was één groot debacle. Vooraf schreef ik al dat ik niet van plan was om het debat te kijken. Het B-team mocht immers aantreden. De echte grote mannen -- Mark Rutte en Geert Wilders -- waren er niet bij. Daarom vond ik het niet eens bijna interessant genoeg om voor de buis (of eigenlijk: de computer) te gaan zitten in plaats van naast mijn vrouw, op de bank, met een boek.
Blijkbaar dachten miljoenen Nederlanders er net zo over. Het debat moest het namelijk afleggen tegen popijopie-programma Boer Zoekt Vrouw. En ja, het verschil tussen beide programma's was enorm groot:

Het eerste verkiezingsdebat op televisie dat zondagavond op RTL4 werd uitgezonden trok bijna 1,2 miljoen kijkers... In totaal stemden 3,54 miljoen mensen af op het programma op NPO1, tegen bijna 3,8 een week eerder.

Met andere woorden, BZV verloor maar zo'n 250.000 duizend kijkers aan het debat. De andere 3,54 miljoen kijkers die vorige week na het programma keken zaten er gisteren wéér voor. Ondanks het door RTL hard gepromote debat.
De reden dat dit zo'n faaldebat was is duidelijk: Rutte en met name Wilders waren er niet bij. Kiezers begrepen dat het debat daardoor niets voorstelde.
De enige mogelijke conclusie is dan ook... die van Geert Wilders, en niet alleen vanwege de wegkijkende houding van de aanwezige lijsttrekkers ten opzichte van het immigratie- en integratieprobleem:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/835972752792223745
Hij was er niet eens bij, maar Wilders is ongetwijfeld inderdaad dé grote winnaar van het debat. Het is tekenend voor zijn strategisch inzicht maar ook voor het gebrek aan kwaliteit van de meeste Nederlandse politici. Sybrand Buma stak er duidelijk bovenuit, maar de andere lijsttrekkers waren echt één pot nat. Het was het ene linkse talking point na de het andere, er werd volop weggekeken, en de ene beloofde nog mooiere en vooral ook minder betaalbare plannen dan de andere. Geen wonder dat miljoenen en nog eens miljoenen Nederlanders liever op andere programma's afstemden.
Knettergekke Asscher
Overigens werden er wel een paar mooie uitspraken gedaan, allemaal -- hoe kan het ook anders -- door Sybrand Buma. Zo liet hij Lodewijk Asscher (PvdA) een blauwtje lopen toen die hem een natte kus probeerde te geven, en schoffelde hij de sociaaldemocraat ook keihard onderuit toen die riep dat hij ervoor wil zorgen dat ieder Nederlands gezin in de komende jaren "een betaalbare elektrische auto" kan aanschaffen.
https://twitter.com/MichielPeters/status/835969539166855168
Ja jongens, we hebben een nieuwe Sinterklaas en hij heet Lodewijk Asscher.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten