Komt dat zien, komt dat zien! Het B-team van lijsttrekkers gaat vanavond met elkaar in debat!

Geen categoriefeb 26 2017, 19:00
Dat wordt spannend zeg: wie mag zich the best of the rest gaan noemen?
Vanavond is hét grote lijsttrekkersdebat in debatcentrum De Rode Hoed, uitgezonden door RTL. Hoewel dit "RTL Rode Hoed-debat" oorspronkelijk bijzonder interessant zou zijn -- met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen -- wordt het nu vrijwel zeker één grote, saaie bedoening. De twee koplopers, Mark Rutte en Geert Wilders, zijn er immers niet bij. Beide heren meldden zich af toen RTL bekendmaakte dat het de regels aan zijn laars had gelapt door een vijfde debatpartner uit te nodigen. Daar hadden de VVD'er en PVV'er geen zin in.
En terecht.
Daardoor staan vanavond de volgende lijsttrekkers tegenover elkaar. Noem ze maar het B-team van de Nederlandse politiek:
1. Sybrand Buma.
De enige die er echt toe doet. Buma is waarschijnlijk de enige lijsttrekker die mogelijk kan profiteren van een alles vernietigende oorlog tussen de VVD en de PVV. Het CDA hoopt dat, als die twee met elkaar vechten om één been, zij de spreekwoordelijke hond zijn die ermee heen gaat.
2. Jesse Klaver.
Was tot enkele weken geleden dé held van nieuw-links. Nu wordt hij door vriend en vijand uitgelachen omdat hij a) andere bekende politici alleen maar napraat en imiteert en b) zijn 'jeugdverhalen' heeft verzonnen. Verder vindt zelfs de SP dat Klavers economische plannen (groen, groen, groen) onverantwoord zijn. Dat zegt genoeg.
3. Alexander Pechtold.
Op zich is het wel leuk dat hij erbij is nu Rutte besloten heeft om het debat uit te zitten. Pechtold en Rutte lijken wel tweelingbroers te zijn. Ze zijn allebei principeloos en alleen maar uit op macht. Daarnaast was het kabinetsbeleid van Rutte II feitelijk gewoon het verkiezingsprogram uit 2012 van D66. Kereltje Pechtold mag de regering vanavond dus proberen te verdedigen. Inderdaad: een kansloze missie.
4. Lodewijk Asscher.
Wat voor Pechtold geldt, geldt natuurlijk nóg meer voor Asscher, de vice-premier van de PvdA. Deze man is net zo verantwoordelijk als Rutte voor het wanbeleid van het nachtmerriekabinet. Daar komt bij dat hij er vanavond helemaal niet bij had mogen zijn. De PvdA staat immers pas rond de zevende plek in de peilingen. Asscher mag de linkse dames en heren van RTL Nieuws vanavond op zijn blote knietjes danken dat hij uiteindelijk toch een uitnodiging kreeg.
5. Emile Roemer.
Haha. Emile. Roemer.
Dat wordt dus echt slaapverwekkend. De ene is nog linkser dan de andere. De enige die nog iets van rechtsig over zal komen is Buma. Voor de rest is het één grote sociaaldemocratische, politiekcorrecte en multicultuur-verheerlijkende bende.
Hilarisch genoeg kondigt RTL het debat zelf groots aan op zijn website. Jawel, er zal vanaf 21:00 uur zelfs een livestream zijn! Is er ook maar één lezer van DDS die er vanavond eens goed voor gaat zitten? Tip: doe het niet. Het is je tijd niet waard. Achteraf kan je altijd wat dieptepunten kijken (sorry, ik bedoel natuurlijk hoogtepunten) op YouTube. Geniet nu gewoon van de avond, lees je favoriete website, en spendeer tijd met je gezin. Morgen moeten we immers weer aan het werk. Neem het er nog even van. Daar heb je meer aan dan naar dit waardeloze en vooral ook nutteloze debat te kijken.
Voor de échte politieke junkies overigens nog wel iets van goed nieuws: in 2012 deed Roemer ook mee aan het RTL Rode Hoed Debat en dat leverde hilarische taferelen op. Kort ervoor stond de SP er behoorlijk goed voor in de peilingen, maar door dit debat (en andere debatten) verloor de partij ontzettend veel steun. Het enige vervelende daaraan was dat die kiezers vervolgens overliepen naar de PvdA. Maar goed, dat betekent natuurlijk niet dat het niet fantastisch was om Roemer keihard uit te lachen. Met een beetje mazzel kunnen we dat vanavond wéér doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten