Wegkijker Aboutaleb wil Rotterdamse Hamas-conferentie niet verbieden. Dan moet het kabinet het maar doen, aldus VNL

Geen categoriefeb 26 2017, 16:00
Het kan echt niet dat er in Rotterdam een Hamas-conferentie wordt georganiseerd, en de burgemeester van die stad net doet of zijn neus bloedt en niet ingrijpt. Als de lokale politiek faalt, is de beurt aan de landelijke politiek. En dus dient VNL Kamervragen in die er hopelijk toe leiden dat minister Blok van Veiligheid en Justitie alsnog een dikke streep zet door het terroristische feestje dat op 15 april gehouden zou moeten worden in Rotterdam.
Wat doe je met een burgemeester die zijn plicht verzuimd? Heel simpel: die moet je gewoon overrulen. Dat is althans het plan van VoorNederland, die graag willen dat het Nederlandse kabinet zich gaat bemoeien met de kwestie rondom een conferentie die op 15 april 2017 gepland staat in zalencomplex De Doelen in Rotterdam. De organisatoren heten formeel het "Palestinian Return Centre" (PRC), maar in werkelijkheid is dat een afleidingsmanoeuvre. Achter die ogenschijnlijk onschuldige organisatie gaat namelijk de terroristische moordenaarsbeweging Hamas schuil. Evident is natuurlijk dat zulke gewelddadige lui maar lekker ergens anders hun haatconferentie gaan houden. En dus niet in Nederland.
De Duitse overheid is duidelijk over de organisatoren: PRC is gewoon Hamas met een andere naam, maar om de één of andere reden was de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb nog niet overtuigd. Die houdt die conferentie van 15 april op "vrijheid van meningsuiting" en weigert die wanstaltelijke rommel te verbieden. Uiteindelijk legde een meerderheid in de gemeenteraad zich neer bij de woorden van de burgemeester, en is de kous in Rotterdam af. Daar kan er nu niets meer aan gedaan worden.
Wel is het nog mogelijk dat de landelijke overheid ingrijpt, en dat moet dan ook snel gebeuren als het aan Kamerlid Joram van Klaveren van VNL ligt:

"Afgelopen week heeft Leefbaar Rotterdam een debat gevoerd met Aboutaleb. Die hebben ook getracht om dit tegen te houden, maar Aboutaleb doet net alsof zijn neus bloedt. Hij doet net alsof die relatie tussen Hamas en dat PRC niet bestaat."

Dus is het nu de taak aan het ministerie van Veiligheid en Justitie om die Hamas-bijeenkomst te annuleren. Dat is althans wat VNL probeert te bereiken met Kamervragen die zij vandaag hebben ingediend:

"Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken over de aanstaande Hamas-conferentie in Rotterdam.

1. Bent u bekend met het bericht 'Aboutaleb wil geen censuur: Palestijns congres welkom in Rotterdam'?

2. Hoe oordeelt u over het gegeven dat er op 15 april een conferentie plaats zal vinden in Rotterdam, van de Hamas-organisatie PRC?

3. Deelt u, i.t.t. de burgemeester van Rotterdam, wel de analyse van de Duitse binnenlandse Veiligheidsdienst dat het organiserende PRC gerelateerd is aan Hamas? Zo neen, waarom niet?

4. Begrijpt u de grote zorgen m.b.t. de aanstaande conferentie en bent u, evenals onze fractie, van mening dat organisaties die gerelateerd zijn aan terroristische groepen zoals Hamas, geweerd dienen te worden?

5. In hoeverre bent u van mening de boodschap van Hamas en die van haar vertakkingen, een boodschap is van geweld en terreur en daarom de integratie in Nederland maximaal zal tegenwerken?

6. Bent u bereid de Rotterdamse burgemeester te informeren over de relatie tussen PRC en Hamas, hem te wijzen op het gevaar van de betreffende conferentie en hem te manen de conferentie alsnog tegen te houden? Graag een heldere toelichting."

Van Klaveren licht toe dat de minister eerst moet gaan praten met Aboutaleb, maar anders gewoon zelf een decreet kan uitvaardigen: "Als minister Blok Aboutaleb kan overtuigen deze conferentie alsnog te verbieden is dat natuurlijk de kortste weg. Maar als hij zich niet laat overtuigen hebben we gevraagd hem dan te 'manen'. Daar bedoelen we mee: verplicht Rotterdam om dat congres te cancellen."
Het zou goed zijn als deze Kamervragen snel worden behandeld, en minister Stef Blok alsnóg het werk doet wat burgemeester Aboutaleb heeft laten liggen. Voor terrorisme of terrorisme-verheerlijkers moeten we in Nederland namelijk kei- en keihard zijn. Evenals voor politici die weigeren hard te zijn voor die terroristen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten