Kijken: VVD'er Dilan Yesilgöz rekent af met "beroepsslachtoffers die steeds de racismekaart trekken"

Geen categorieapr 06 2017, 18:04
Het nieuwe Kamerlid is helemaal klaar met professionele racismeroepers die telkens in de slachtofferrol kruipen in plaats van wat van hun leven te maken.
Het afgelopen jaar kregen we er meermaals mee te maken: professionele racismeroepers. Beroepsslachtoffers als Sylvana Simons, Quinsy Gario of de heren van DENK kruipen continu in de rol van het zielige slachtoffers. "Iedereen discrimineert ons!" roepen deze figuren, terwijl ze steen en been klagen over de Nederlandse samenleving. Het Sinterklaasfeest moet verdwijnen, de Coentunnel moet een andere naam krijgen, en ondertussen weigeren deze beroepsslachtoffers om zelf een bijdrage te leveren. Het nieuwe VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz heeft het helemaal gehad met zulke types:
Weg met die beroepsslachtoffers, zegt Yesilgöz. Een uitstekend signaal, niet alleen naar minderheidsgroeperingen maar juist ook naar autochtone Nederlanders. Er zijn namelijk helaas heel veel Nederlanders die meegaan in het slachtoffergezeur. Yesilgöz wijst deze weg-met-ons-roepers keihard op de feiten: als je je aanpast, dan heb je in Nederland alle kansen. Ook als je allochtoon bent. Niemand heeft iets aan het anti-Nederlandse racismegeroep van Sylvana Simons of DENK: dit is feitelijk een smoesje van veel allochtonen om zich niet te hoeven aanpassen. Tijd dat daar verandering in komt: gewoon meedoen, en niet doen alsof alles en iedereen racistisch is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten